Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Kollagen og elastin: Den dynamiske duoen | Eger Skin Clinic

Kollagen og elastin: Den dynamiske duoen

Elastin og kollagen er proteiner som bevarer huden vår ungdommelig. Les mer om hvilke funksjoner de har i huden din.

Kollagen og elastin er to proteiner som spiller en avgjørende rolle for å opprettholde helsen og elastisiteten til huden vår.

Når vi blir eldre, produserer kroppen vår naturlig mindre av disse proteinene, noe som fører til rynker, slapp hud og andre tegn på aldring. I denne artikkelen vil vi utforske fordelene med kollagen og elastin og hvordan du kan øke produksjonen deres for å holde huden din ungdommelig og levende.

pexels tara winstead 7723364


Hva er kollagen?
Kollagen er det mest tallrike proteinet i kroppen vår, og utgjør 75 % av hudens tørrvekt. Det gir struktur og støtte til vår hud, bein, muskler og annet bindevev. Kollagen består av aminosyrer, inkludert glycin, prolin og hydroksyprolin, som er avgjørende for å opprettholde en sunn hud.

Hva gjør kollagen for huden?

 1. Reduserer rynker: Kollagen bidrar til å plumpe opp huden, og reduserer forekomsten av fine linjer og rynker.
 2. Forbedrer hudens elastisitet: Kollagen bidrar til å forbedre hudens elastisitet, noe som gjør den mer motstandsdyktig mot effekten av aldring og miljøbelastninger.
 3. Fremmer sårheling: Kollagen spiller en avgjørende rolle i sårheling, og hjelper til med å reparere skadet hud og fremme veksten av nytt vev.
 4. Øker hydrering: Kollagen bidrar til å forbedre hudens fuktighet, forhindrer tørrhet og flaking.
  Hva er Elastin?

Elastin er et annet protein som er avgjørende for å opprettholde elastisiteten og fastheten i huden vår. Det finnes i bindevevet i kroppen vår, inkludert hud, lunger og blodårer. Elastin lar huden vår strekke seg og trekke seg sammen, noe som gir den et ungdommelig og smidig utseende.

Hva gjør med elastin for huden?

 1. Forbedrer hudens elastisitet: Elastin bidrar til å opprettholde hudens elastisitet, noe som gjør den mer motstandsdyktig mot effekten av aldring og miljøbelastninger.
 2. Reduserer slapp hud: Elastin bidrar til å forhindre slapp hud, og gir huden et fastere og mer ungdommelig utseende.
 3. Fremmer sårheling: Elastin spiller en rolle i sårheling, og hjelper til med å reparere skadet hud og fremme veksten av nytt vev.
  Hvordan øke kollagen- og elastinproduksjonen:
 4. Spis et sunt kosthold: En diett rik på frukt, grønnsaker og magre proteiner kan gi de næringsstoffene som er nødvendige for produksjon av kollagen og elastin.
 5. Beskytt huden din mot solen: UV-stråler fra solen kan bryte ned kollagen og elastin, noe som fører til for tidlig aldring. Beskytt huden din med solkrem og verneklær.
 6. Bruk hudpleieprodukter med kollagen og elastin: Hudpleieprodukter som inneholder kollagen og elastin kan bidra til å øke produksjonen og forbedre den generelle helsen til huden din.
 7. Vurder kosttilskudd: Kosttilskudd som inneholder kollagen og elastin kan bidra til å øke produksjonen og forbedre hudens helse.

Avslutningsvis er kollagen og elastin essensielle proteiner for å opprettholde en ungdommelig og sunn hud. Når vi blir eldre, produserer kroppen vår naturlig mindre av disse proteinene, noe som fører til rynker, slapp hud og andre tegn på aldring. Ved å introdusere sunne vaner og hudpleieprodukter i rutinen din, kan du øke produksjonen av kollagen og elastin, noe som bidrar til å holde huden din ungdommelig og levende i årene som kommer.


Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.


LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!