Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Akne og kvise behandling i Oslo | Eger Skin Clinic

Akne

Det er ikke bare tenåringer som får kviser, selv om urenheter er mest vanlig da. Noen mennesker har eller utvikler akne også langt ut i voksen alder.

Akne

Det finnes mange gode behandlinger mot akne.

Uansett hvorfor du har akne og kviser så finnes det bedring og behandling. Noen responderer godt på syrer, lysterapi eller en kombinert behandlingsform.

Vi kan tilby mange ulike ansiktsbehandlinger som renser porer, eksfolierer eller motvirker fet/ uren hud. Om du har hatt problem med akne eller mye kviser i mange år er det også kanskje sånn at du fått en del arr? En kombinasjonsbehandling der du behandler gamle arr og hindrer nye kviser å oppstå er en individuell tilpasset behandlingsform som vil gi deg best resultater.

Våre utdannede spesialister hjelper deg så å skreddersy en behandling for akkurat deg. Booke en time for konsultasjon så er du i gang!

BOOKING Kontakt

Kviser og akne er svært vanlig og kan relateres til både urenheter, stress, dårlig kosthold og hormoner. Det finnes derfor ikke en forklaring eller en behandling for akne og kviser. Gener bestemmer om du er en person som har lett å få akne, men det er dine livsstilsvalg og hudpleierutiner som er avgjørende for hvor alvorlig aknen blir. Gener bestemmer for eksempel din hudtype og størrelse på porer, men hva du spiser, hvor lenge du sover og produktet du vasker ansiktet med på kvelden – det bestemmer du.

 

Akne (ofte bare kalt kviser) er utslett som oppstår når talgkjertlene blir tett og betent. Du kan få kviser overalt der du har porer, men vanligst er ansiktet, hals, rygg og bryst der man naturlig har fetere hud. Folk i alle aldre kan få kviser, men det er mest vanlig i tenårene. I puberteten går både gutter og jenter gjennom store hormonforandringer, som gjør at det dannes mer talg i talgkjertlene enn det som er nødvendig. Samtidig blir utgangen fra talgkjertlene trangere og produksjonen av bakterien propionibacterium akne øker. Dette kan tette seg og føre til at det dannes små betennelser i huden.

 

Siden hormonubalanse er en vanlig årsak til akne er dette noe som mange kvinner av sliter med i voksen alder. Menstruasjon, graviditet, bruk av p-piller og menopause er alle ting som påvirker hormonene. Mange kvinner bruker også sminke og det kan være vanskelig å vite hvilke kremer som er best under sminken, hva som tetter til huden, eller hvor lang eller kort tid en kost samler bakterier og hva man skal vaske ansiktet med på kvelden.

 

Akne smitter ikke og er ufarlig, men det kan både gjøre vondt å være sjenerende for den som har det. Den som har akne kan gjerne føle seg uren, men akne er som oftest ikke assosiert med dårlig hygiene. Faktisk kan det å vaske seg for ofte gjøre plagene akne verre, for du har også naturlige gode bakterier på hudoverflaten som du vil ta være på.

 

Ulike typer av akne har ulike symptomer. Vi pleier å tenke på akne i tre ulike kategorier:

Komedonakne

Komedon betyr hudorm og består av noen svarte (åpne) og hvite (lukkede) hudormer. Oftest er det ingen betennelse, eller så er betennelsen diskret, uten direkte rødhet. Dette skyldes kyldes økt talgproduksjon.

Papulopustuløs akne

Papulopustuløs akne består av røde papler og pustler, ofte om hverandre. Papler er små røde kviser og pustler er som små vortefylte blemmer. Klemmer du på disse blir det for sår, som igjen kan bli til arr som ikke forsvinner. 

Nodulocystisk akne/ Konglobat akne 

Dette er den alvorligste formen av akne. Her får du dypere cyster og byller med puss. Du kan oppleve disse cystene som en kul i huden. De kan være smertefulle og det er fare for arrdannelse, også uten at du klemmer.

Man kan også tenke at i tillegg til ulike typer av akne så finnes det 5 ulike nivåer:

  1. Nesten klar hud med sporadiske komedoner og liten rødhet.
  2. Mild akne med komedoner, noen papler og sporadiske pustler.
  3. Moderat akne med mange komedoner, papler og pustler. Imidlertid ingen knuter.
  4. Alvorlig akne med mange komedoner, papler og pustler, samt sporadiske knuter.
  5. Svært alvorlig akne med store knuter.

Hvilken type akne du har er viktig for å vurdere hvilken behandling du trenger og hvor ofte. Vi ønsker aldri å utsette deg og huden din for mer enn hva som faktisk kreves for å redusere kvisene. Har du en akne der du kan ta behandling som ikke krever nedetid, så vil det være det beste for å kunne fungere som vanlig i hverdagen. Hvilken type behandling du går for er et valg som du selv tar i samråd med din behandler hos oss.

Akne i ulike deler av ansiktet

Det er også vanlig å få akne og kviser i en spesifikk del av ansiktet. Du kan lese mer om spesielt utsatte områder i våre fordypende artikler om akne i pannen, på haken og rundt munnen.

Har du aktiv akne er det ikke alle behandlinger som er anbefalt.

Dermapen er for eksempel ikke egnet for hud med aktiv akne ettersom nålene som arbeider i hudlagene vil spre aknebakterier videre.

Vi anbefaler derfor å behandle aknesymptomen først. Les mer om de ulike bahandlingsalternativene under.

Det er viktig å bruke riktige hudpleieprodukter for din hudtype og dine spesifikke hudproblemer. Produktene du bruker skal bidra til å normalisere talgproduksjonen og eksfoliere hudoverflaten, uten å tørke huden din ut. Dehydrert hud er mer utsatt for å bli tett og betent, noe du selvfølgelig vil unngå.

Har du mild til moderat akne så er det noen ganger muligheter å bli kvitt dette på egen hånd med hjelp av gode produkter. Mange kremer som du får kjøpt i butikk inneholder ofte mye fett eller lipider som blokkerer porer og gjør vondt verre.

Vi anbefaler en skrubb, rens, et talgregulerende system og en funksjonell dag- og nattkrem.

Når du skal velge riktige produkter til å behandle din akne så kan det være flere faktorer man bør ta hensyn til . Som f.eks alder og hudtilstand i øvrig.

Vi anbefaler derfor å ta kontakt med oss for uforpliktende produktveiledning. På Eger Skin Clinic finner du et stort utvalg av dermatologisk testede produkter. Vi har også noen helt veganske produkter for den som foretrekker det.

Vi hjelper deg gjerne!

Acnelan Peel

Er kjemisk peeling fra Mesoestetic, en høyeffektiv behandling av akne på det marked i dag. Behandlingsplan består ofte av 2 – 4 behandlinger med 15–21 dagers mellomrom for å sikre at alle bakterier og inflammasjon i huden er borte. 

Elixir Glykol Peel

En kjemisk peeling med høyt innhold av a-vitamin og glykol som utover å adressere akne-symptom også gir forbedrer aldringstegn, solskader og grove porer. Behandlingen kan også tas om sommeren.Passer veldig godt for deg med sensitiv hud.

Mesoterapi Deep Clean

På Eger Skin Clinic har vi utviklet et eget protokoll til Mesoterapi som motvirker uren hud, grove porer og har korrigerende på akne-symptomer. Mesoterapi består av en sammensetning av ulike aktive ingredienser utvalgt for rensende egenskaper med fokus på å redusere plagsom akne. Kan med fordel kombineres med roende maske og LED-lys.

Kleresca

Kleresca er en unik behandling med langtidsvirkende effekt. Teknologien til Kleresca som bygger på fotosyntesen der de aktive virkestoffene aktiveres med et fluorescerende lys. Behandlingen normaliserer cellefunksjonen, reduserer betennelse og eliminerer aknebakterier. Behandlingen er også trygg for gravide.

Er du usikker på hvilken behandling som er best for din hud?

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan du kan behandle dine aknearr kan du ta kontakt her for en konsultasjon. Finn din klinikk

General Contact form without phone number

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!