Hyperpigmentering & Melasma

Mørke flekker oppstår som regel til følge av solskade, men kan også være andre grunner til pigmenteringer oppstår i huden.

Hyperpigmentering & Melasma

Hyperpigmenteringer, mørke flekker eller Melasma oppstår som regel i ansikt eller på hender da dette naturlig nok er områder som er ekstra utsatte for soleksponering, men kan også oppstå på andre områder og av helt andre grunner enn solskade.

Melasma er samlingsnavnet for mørke flekker som kan karakteriseres gjennom blå-grå flekker eller brune prikker. Med hjelp av Visia3D – hudscanning kan vi også se hyperpigmenteringer / melasma som enda ikke har kommet opp til yten og lar oss på så hvis kunne arbeide forebyggende mot brune flekker.

Våre utdannede spesialister hjelper deg så å skreddersy en behandling for akkurat deg. Booke en time for konsultasjon så er du i gang!

Melasma er et kronisk tilstand som betyr det er langvarig (3 måneder eller lengre) og oppstår når et kluster med hudceller overproduserer celler som utgjør din hudtone.

Hyperpigmentering er en vanlig hudlidelse og er helt ufarlig, men noen ønsker å fjerne flekkene av kosmetiske grunner.   

Melasma er en av de vanligste pigmenttypene, og er gjenkjennelig ved at flekkene er usymmetriske, og ofte plassert i ansiktet og deles inn i tre forskjellige grupper:

 • Epidermal: Epidermal melasma har en mørkebrun farge, en veldefinert kant
 • Dermal: Dermal melasma har en lysebrun eller blåaktig farge, en uskarp kant
 • Blandet melasma: Blandet melasma, som er den vanligste av de tre, har både blå og brune flekker.

Melasma er ikke tegn på cancer, men det er cancer-varianter som etterligner melasma.

Overdreven soleksponering eller slurv med solfaktor er den vanligste årsaken til melasma, og derfor også fått kallenavnet «Solflekker». Dette er ikke eneste faktoren som spiller inn og det kan også være andre grunner til melasma oppstår.

 • Genetiske faktorer. Over 33% av mennesker med melasma har familiemedlem med samme tilstand.
 • Preventivmiddel. Noen preventivmiddel  inneholder østrogen som er det kvinnelige kjønnshormonet, der samband kan ses mellom melasma og økte nivåer av østrogen. Dette hormonet kan f.eks finnes i noen typer p-piller.
 • Hormoner. Som nevnt ovenfor så har østrogen en innvirkning på melasma og er derfor vanligere hos kvinner i overgangsalderen.
 • Graviditet. Under siste trimesteren øker produksjonen av hormon som forknippes med melsma.
 • LED-skjermer. Strålingen fra skjermen som den du sitter foran akkurat nå på mobilen eller laptopen, men også teven hjemme kan årsake melasma.
 • Solsenger. UV-lyset fra solseng er også skadelig for huden og kan gi samme negative effekt som vanlig sollys.
 • Hudpleieprodukter. Ja du leste riktig, noen hudpleieprodukter gjør huden ekstra sårbar og mottaglig for solskade og er også grunnen til noen hudpleieprodukter som f.eks Retinol kun skal brukes på vinterhalvåret.

Melasma er lysebrune, mørkebrune og/ eller blåaktige flekker eller fregnelignende flekker på huden din. De er alltid flate og noen ganger kan flekkene bli røde eller betente. Personer med lyse hudtoner er ofte mer utsatt for tilstanden.

Melasma er vanlig forekommende alene eller kombinert på noen av følgende områder;

 • Skuldrene og overarmene.
 • Pannen, kinnene, nesen og overleppen.
 • Begge kinn og eller nese
 • Kjevelinjen.
 • Nakke: Hos personer 50 år eller eldre kan melasma vises på alle sider av nakken.

Ja, det kan du faktisk. Det du kan gjøre for å forebygge hyperpigmentering i huden er å bruke dagkrem med solfaktor også vintertid, særlig der som du jobber fremfor PC-skjerm eller utomhus. Unngå for mye soling ved

D-vitamin anses også kunne forebygge hyperpigmentering. Som tilskudd eller ved å spise mat som inneholder samme vitamin. Eksempler på kost der du finner D-vitamin er; Egg, fet fisk, meieriprodukter, apelsinjuice og sopp.

 

Ja, det er fullt mulig melasma forsvinner av seg selv. Du kan også behandle disse flekker hjemme selv med hudpleieprodukter som inneholder salicylsyre eller A-vitamin (retinol)

Nei, det er ikke samme leverflekker er også en pigmenttype men behandles på annen måte hvis man ønsker dette fjernet.

Du kan iblant få fjernet leverflekker hos lege som utfører laserbehandlinger med en henvisning fra fastlegen som betyr du mest sannsynlig ikke får fjernet det på dagen. Ønsker du å raskt fjerne leverflekker på hudklinikk er dette en rask og relativt rimelig behandling.

Green Peel

Green Peel kombinerer det beste fra naturen med det beste fra den medisinske verden. Behandlingen Green Peel 2 Energy har effekt på pigmentflekker, rynker, porer og akne. Green Peel gir umiddelbar effekt og er enkel å bruke.

Laserbehandling IPL

Teknologien til IPL gir deg en effektiv og sikker laserbehandling mot pigmentflekker. Behandlingen brukes også til fjerne sprengte blodkar og redusere størrelsen på porer.

Dermapen Lightening Peel + LED-lys-terapi

Dermapen Lightening Peel er en av våre absolutt bestselgende behandlinger. Dermapen er en automatisert microneedling behandling som stimulerer huden til å regenerere og reparere seg selv, og som dermed danner en yngre, friskere og glattere hud. Behandlingen kombineres med aktive hudpleieprodukter som tilpasses etter din hudtype.

Kombinasjonen av Dermapen, Lightening Peel og LED-lys er en effektiv behandling for deg som ønsker å redusere pigmentflekker.

PRX-T33

PRX-T33 peeling er den nye generasjonens TCA-peel for alle ulike hudtyper og aldre. Den kan dessuten benyttes gjennom alle årstider med de samme gode resultater.Behandlingen stimulerer og gjenoppliver hudvev i de dypere hudlagene. Kan med fordel kombineres med Dermapen for enda bedre og raskere resultater.

PRX-T33 Peeling er godt egnet til alle hudtoner og kan brukes året rundt.

Mesoterapi Age Defense 30+

På Eger Skin Clinic har vi utviklet et egne Meso-behandlinger som motvirker både motvirker og korrigerer hyperpigmenteringer. Mesoterapi er en blanding av aktive ingredienser som injiseres punktvis under huden med kanyle.

Cosmelan og Dermamelan

Cosmelan peeling er vår mest effektive behandling for å redusere hyperpigmenteringer på en effektiv måte. Du vil oppleve huden får sin naturlige farge og utstråling tilbake. 

Behandlingen eliminerer bl.a. Melasma/ kloasma, leverflekker, akne, hyperpigmenteringer og andre pigmentforandringer på ansikt og kropp. Mekanismen til Cosmelan er basert på en hemming av tyrosinase som er hovedenzymet i dannelsen av melanin.

Dermamelan peeling er på lik linje som Cosmelan en behandling mot hyperpigmentering, men med enda sterkere syrer. Derfor er Dermamelan kun anbefalt ved de vanskeligste tilfeller av hyperpigmenteringer eller melasma. 

Usikker hvilken behandling som er best egnet for deg?

Ta gjerne kontakt med oss hvis det er noe lurer på. Vi er her for å hjelpe.

22 33 60 60
Øvre Slottsgate 27, 0157 Oslo
[email protected]
Chat med oss
Åpningstider:
Mandag- Fredag 08.00-20.00 (Telefon 08.00-18.00)
Lørdag 10.00-17.00 (Telefon 10.00-16.30)

General Contact form without phone number

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!