Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Behandling av strekkmerker | Eger Skin Clinic

Strekkmerker

Huden er kroppens største organ og har en bemerkelsesverdig evne til å utvide seg og trekke seg sammen etter behov. Strekkmerker er en vanlig hudtilstand hos både kvinner og menn.

Behandling av strekkmerker

Strekkmerker oppstår i dermis, som er det midterste hudlaget. Dermis består av elastin og kollagen som har en støttefunksjon i selve huden. Strekkmerker kan oppstå over hele kroppen, men de vanligste områdene som rammes er mage, rumpe, sete, lår, rygg og bryst.

Vi får ofte henvendelser fra kunder som ønsker å gjøre noe med sine strekkmerker. Les mer om behandlingsalternativene under eller book en time for konsultasjon hvis du vil vite mer.

BOOKING Kontakt

Strekkmerker, også kjent som striae, er tynne, langstrakte arr i huden.

Strekkmerker oppstår når huden strekker seg fra innsiden i kombinasjon med pågående hormonelle endringer. Dette skjer vanligvis i puberteten, under graviditet eller under muskelbyggende trening.

Kortikosteroider er en fellesbetegnelse for de steroidene som produseres i binyrebarken, som kortisol og aldosteron, og er hormonet som bidrar til at strekkmerker oppstår.

Strekkmerker oppstår når huden ikke holder tritt med kroppens økning i muskel-, fett- eller vevsvolum. Den raske endringen gjør at elastinet, som støtter huden vår, revner.

Vanlige årsaker til strekkmerker er rask vektoppgang eller graviditet. Det oppstår også ofte hos personer som driver med kroppsbygging, som følge av at muskelmassen øker kraftig på kort tid.

Strekkmerker deles inn i to stadier:

  1. Når strekkmerker først oppstår vises de som rød, lilla, rosa, rødbrune eller mørkebrune linjer i huden, avhengig av hudtonen din. Friske rødlige strekkmerker kalles striae rubra (røde striae).
  2. Over en tid på 6-12 måneder vil stripene bli hvitere og tynnere, med et mer innsunket preg (kjent som striae alba).

 

Strekkmerker er arr og vil som regel ikke forsvinne helt. Det finnes likevel gode behandlingsmetoder som reduserer synligheten av strekkmerkene.

På lik linje som ved behandling av arr festet i dypere vev kan det være vanskelig fjerne strekkmerker fullstendig, men det finnes gode behandlingsmetoder for å redusere synligheten av strekkmerker. Jo tidligere behandlingen startes, desto bedre resultater kan du forvente.

Resultatet av behandlingen er permanent, men det vil alltid finnes en risiko for at nye strekkmerker vil oppstå.

Dermapen Microneedling

Med dermapen behandler vi strekkmerker på en effektiv måte. Med hjelp av vekstfaktorer og aktive virkestoffer, stimuleres cellene til å fornye seg og huden regenereres. Dette fører til økt elastisitet, jevnere hudtone, og gir redusert synligheten av strekkmerker.

Både fargen og teksturen på strekkmerkene blir forbedret med bruk av Dermapen – også det glassaktige utseende som kommer i det senere stadiet reduseres med behandlingen. Du vil du oppleve forbedringer i flere måneder etter avsluttet behandlingsforløp.

Fotona laser

Laser underbygget av moderne teknologi kan justeres med ulike bølgelengder for å behandle forskjellige hudlag og stimulere til dannelse av nytt friskt vev, samt gi økt produksjon av kollagen og elastin. Laseren kan behandle både strekkmerker i de første stadier med rød/ lilla tone, samt strekkmerker som med tiden har blitt lysere.

Endymed Intensif

Endymed er en kraftig behandling som kombinerer radiofrekvens og microneedling, og kan sammenlignes med 4 x Dermapen-behandlinger. Gjennom å perforere hudoverflaten samtidig som membranen varmes opp, iverksettes kroppens naturlige prosesser og fører til økt produksjon av kollagen og elastin som igjen vil danne ny, frisk hudvev. Behandlingen er trygg for alle hudtoner.

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Ring oss gjerne en av klinikkene våre innenfor åpningstiden hvis du trenger hjelp.

"*" obligatorisk felt

Hvilken klinikk ønsker du å kontakte?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!