Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Strekkmerker | Eger Skin Clinic

Strekkmerker

Huden er kroppens største organ og har en bemerkelsesverdig evne til å utvide seg og trekke seg sammen etter behov. Strekkmerker er vanlig forekommende hos både kvinner og menn.

Strekkmerker

Strekkmerker finnes i dermis, det vil si i det midterste laget av huden der strekkmerkene oppstår. Dermis består av elastin og kollagen, vev som har en støttefunksjon i selve huden. Strekkmerker kan oppstå over hele kroppen, men de er mest vanlig på mage, rumpe, sete, lår, rygg og bryst.

Vi får ofte henvendelser fra kunder som ønsker å gjøre noe med sine strekkmerker.  Les mer om behandlingsalternativene under eller book en time for konsultasjon hvis du vil vite mer.

BOOKING Kontakt

Strekkmerker oppstår når huden strekker seg fra innsiden i kombinasjon med pågående hormonelle endringer. Dette skjer vanligvis i puberteten, under graviditet eller under muskelbyggende trening.

Kortikosteroider er en fellesbetegnelse for de steroidene som produseres i binyrebarken, som kortisol og aldosteron og er hormonet som bidrar til strekkmerker forårsaket av hormonelle endringer.

Strekkmerker oppstår når huden ikke holder tritt med kroppens økning i muskel-, fett- eller vevsvolum. Den raske endringen gjør at elastinet, som støtter huden vår, revner.

Vanlige årsaker til strekkmerker er oppstår er rask viktoppgang eller graviditet. Det er også vanlig forekommende hos personer som driver med kroppsbygging og oppstår når muskelmassen kraftig øker på kort tid.

Man dele inn strekkmerker i to stadier:

 

Når strekkmerkene initialt oppstår vises de som røde, lilla, rosa, rødbrune eller mørkebrune linjer, avhengig av hudtonen din. Friske rødlige strekkmerker kalles striae rubra (røde striae). 

Over en tid på 6-12 måneder, vil denne stripen som regel bli mer hvitlig og tynnere i sitt utseende med et mer innsunket preg (kjent som striae alba). Disse arrene vil som regel forbli livet ut.

 

På lik linje som ved behandling arr festet i dypere vev kan det være vanskelig fjerne strekkmerker fullstendig, men det finnes gode behandlingsmetoder for å betraktelig redusere strekkmerker og dess synlighet. Jo tidligere behandlingen startes, desto bedre resultater kan man forvente.

Resultatet av behandlingen er permanent men det vil alltid finnes en risiko for nye strekkmerker oppstår.

Dermapen Microneedling

dermapen
Resultat etter 2 behandlinger med Dermapen

Med dermapen behandler vi strekkmerker på en effektiv måte. Med hjelp av vekstfaktorer og aktive virkestoffene, stimuleres cellene til å fornye seg og huden regenereres. Noe som fører til økt elastisitet, jevnere hudtone, og gir redusert synligheten av strekkmerker.

Både fargen og teksturen på strekkmerkene blir forbedret med bruk av Dermapen – også det glassaktige utseende som kommer i det senere stadiet reduseres med behandlingen. Du vil du oppleve forbedringer i flere måneder etter avsluttet behandlingsforløp.

Fotona laser

Laser underbygget av moderne teknologi kan justeres med ulike bølgelengder for å behandle forskjellige hudlag til å stimulere dannelse av nytt friskt vev, samt gi økt produksjon av kollagen og elastin. Laseren kan behandle både strekkmerker i de første stadier med rød/ lilla tone, samt strekkmerker som med tiden blitt lysere.

Endymed Intensif

Endymed er en kraftig behandling som kombinerer radiofrekvens og microneedling, og kan sammenlignes med 4 x Dermapen-behandlinger. Gjennom å perforere hudoverflaten samtidig som membran varmes opp iverksette kroppens naturlige prosesser som fører til økt produksjon av kollagen og elastin som vil danne ny, frisk hudvev. Behandlingen er trygg for alle hudtoner.

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Ring oss gjerne en av klinikkene våre innenfor åpningstiden hvis du trenger hjelp.

General Contact form without phone number

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!