Arr

De fleste av oss arr på kroppen som forteller en historie. Noen historier er morsomme andre kan bære preg av vonde minner og trauma. Særdeles arr på ansikt kan oppleves som skjemmende og begrense hverdagen.

Arr

Når et arr først oppstår så er det for å bli, men det betyr ikke det ikke finnes måter å redusere eller forbedre dem. Uansett hvis du har misfargede, rosa, nye eller gamle arr så har vi behandlinger som vil gjøre disse mindre synelige.

Hvilken type behandling som er best egnet for deg varier og er avhengig faktorer som hudtone, type arr, størrelse og så videre. Ofte så er det kombinasjon av ulike behandlinger som vil gi best resultat.

Våre utdannede spesialister hjelper deg så å skreddersy en behandlingsløp tilpasset dine behov.

Booke en time for konsultasjon så er du i gang!

Arr kommer fra trauma i huden, dette kan oppstå etter kirurgisk inngrep, skade eller betennelse i hudvevet. Arrdannelse er kroppens naturlige måte og erstatte tapt eller skadet hudvev. Første 6 uker skal man la arret gro.

Når du først fått arr så har det kommet for å bli, men det kan være lurt å starte tidlig med arrkorrekksjon hvis du ikke ønsker å redusere omfanget på arret før de vel satt  seg. Når arret begynner å bli over 1-2 år vil flere behandlinger trenges for å oppnå samme resultat.

Med riktig behandling vil du også få forbedringer på gamle arr, men hovedprinsippet er jo tidligere du starter med med behandling av din arrkorrigering jo ferre behandlinger trenger du får å oppnå optimalt resultat og jo bedre effekt vil du få.

Når hudvevet reparerer seg etter skaden og er i fase der det fortsatt gror så er det veldig viktig å beskytte det mot soleksponering. Arr som utsettes for sollys blir misfargede og tykkere. Dekk derfor alltid til området med plaster eller klær første året.

Noen mener også E-vitamin kan hjelpe til med å redusere arret. Det finnes dog ikke noen medisinske studier som har beviset dette men skader ikke å prøve.

Les gjerne om våre arrkorrigerende behandlinger eller ta kontakt med oss hvis du vil vite hvilke andre alternativ som finnes for å redusere arrdannelse.

Arr kan se forskjellige ut og deles derfor inn i ulike grupper. Keloide arr, Hypertrofiske arr og Kontrakturer. 

Hypertrofiske arr: 

Disse er ofte tykke med tydelig definert kant.

Keloide arr:

Keloider er klynger av arrvev som blir større en selve såret når det er grodd. De er ikke uvanlig disse klør eller er vonde.

Ettersom arr ofte består av fibervev som sitter dypt i hudvevet er dette noe av det vanskeligste å få fjernet, og det er viktig å huske et arr som regel ikke forsvinner helt men kan ofte reduseres betraktelig.

Vi tilbyr ulike metoder for å fjerne arr. De metodene har til felles er å skape en så kalt kontrollert skade som tvinger huden regenereringsprosser å jobbe. Når dette skjer vil mekanismene i kroppen sende signaler huden med beskjed å produsere kollagen og elastin i dette området. Vi kombinerer behandlingen med syrer og andre aktive ingredienser for å øke effekten.

Ofte kan det være en kombinasjon av behandlinger som vil gi best resultat. Vi hjelper deg gjerne med å korrigere uønskede arr i ansikt eller på kropp.

Vi er opptatte av å gi deg en så pass riktige forventninger som over hode mulig, og vi vil sjeldent ha mulighet å fjerne arret helt. Du bør også påregne 2 behandlinger eller flere for å oppnå best resultat.

Som vi nevner ovenfor så er arrvev noe av det som krever mest behandling for å få redusere. På lik linje som når du brekker et bein i kroppen. Vil det benet være tykkere på brytningspunktet når det vel er helet.

Når du har tatt beslutningen om å redusere dine arr så hjelper vi deg å legge opp riktig behandling. Det finnes ulike typer og fremgang av behandlinger. Vanligst er en kombinasjon som både eksfolierer huden og stimulerer til ny produksjon av kollagen og elastin, være beste løsningen. Reperasjons-prosessen i huden fører til nytt friskt vev med ny spenst.

Dannelse av nytt hudvev vil forbedres over tid, og du vil kunne se resultater gjennom gradvis forbedring av hudkvalitet mellom behandlinger samt i månedene etter.

Temaer

Behandlingsmetoder for å korrigere arr

Vi tilbyr er rekke ikke-kirurgiske behandlinger som gir gode resultater fra reduserende behandling av arr.

Dermapen

Også kjent som microneedling. Dermapen er utstyrt med flere nanotynne nåler som punkterer hudoverflaten, og lager mikroskopiske kanaler ned i hudlagene til å sluse ned aktive virkestoffer med restrukturerende egenskaper. Behandlingen kan brukes målrettet for å adresse arrvev.

PRX-T33

PRX-T33, er en veldig god kjemisk peeling over-all som jobber med flere indikasjoner samtidig. Gir minimal flassing, fungerer godt for alle aldrer, hudtyper og årstider. Dette kan være et behandlingsalternativ for deg som plages av arr i ansikt og samtidig ønsker en forbedret hudstruktur. Kan med fordel kombineres med Dermapen for dobbelt-virkende effekt.

Endymed Intensif

Ved arrkorreksjon med hjelp av laser brukes målrettet laserlys for å perforere hudoverflaten. Dette vil iverksette kroppens naturlige prosesser som fører til økt produksjon av kollagen og elastin for å danne ny, frisk hudvev. Trygg for alle hudtoner.

Fillers & Skinbooster

Fillerinjeksjoner kan også brukes som et supplement for å fylle opp hulligheter, eller ujevn struktur som kan se etterlatt i noen tilfeller ved arrdannelse, vanlig forekommende for til eksempel aknearr så kalt ispikk-arr.

Sliter du med groper eller ujevn hudstrukur årsaket av arr eller aknearr så kan det være en kombinasjon av filler og mikroneedling som kan være beste løsningen for deg.

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan vi kan behandle dine arr kan du ta kontakt her. Du kan alltid ringe oss på 22 33 60 60 innenfor åpningstiden.

22 33 60 60
Øvre Slottsgate 27, 0157 Oslo
[email protected]
Chat med oss
Åpningstider:
Mandag- Fredag 08.00-20.00 (Telefon 08.00-18.00)
Lørdag 10.00-17.00 (Telefon 10.00-16.30)

General Contact form without phone number

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!