Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Arrbehandling - Slik behandler vi arr | Eger Skin Clinic

Arr

De fleste av oss har arr på kroppen som forteller en historie. Noen historier er morsomme, mens andre kan bære preg av vonde minner og trauma. Særlig arr i ansiktet kan oppleves som skjemmende og begrensende i hverdagen.

Behandling av arr

Når et arr først oppstår har det dessverre kommet for å bli, men det betyr ikke at det ikke finnes måter du kan redusere eller forbedre dem på.

Uansett om du har misfargede, rosa, nye eller gamle arr så har vi behandlinger som vil gjøre arrene dine mindre synlige.

Hvilken type behandling som er best egnet for deg avhenger av flere faktorer som hudtone, type arr, størrelse og så videre. Ofte er det en kombinasjon av ulike behandlinger som vil gi best resultat.

Våre utdannede spesialister hjelper deg med å skreddersy et behandlingsløp tilpasset dine behov.

Booke en time for konsultasjon så er du i gang!

BOOKING Kontakt

Arr kommer fra et traume i huden, og kan oppstå etter kirurgisk inngrep, skade eller betennelse i hudvevet. Arrdannelse er kroppens naturlige måte å erstatte tapt eller skadet hudvev på. De første 6 ukene skal du la arret gro.

Når du først har fått et arr så har det kommet for å bli. Det kan likevel være lurt å starte tidlig med arrkorreksjon, dersom du ønsker å redusere omfanget av arret før det får satt seg. Når arret begynner å bli over 1-2 år gammel, vil flere behandlinger kreves for å oppnå samme resultat.

Med riktig behandling vil du med andre ord også kunne forbedre utseende på gamle arr. Hovedprinsippet er derimot at jo tidligere du starter med behandlingen av arrkorrigering, jo færre behandlinger trenger du for å oppnå et optimalt resultat.

Når hudvevet reparerer seg etter skaden og er i en fase der det fortsatt gror, er det veldig viktig å beskytte det mot soleksponering. Arr som utsettes for sollys blir misfargede og tykkere. Dekk derfor alltid til området med plaster eller klær første året.

Noen mener også E-vitamin kan hjelpe med å redusere arret. Det finnes dog ikke noen medisinske studier som har beviset dette, men det skader ikke å prøve.

Les gjerne om våre arrkorrigerende behandlinger eller ta kontakt med oss hvis du vil vite hvilke andre alternativ som finnes for å redusere arrdannelse.

Arr kan se forskjellige ut og deles derfor inn i ulike grupper, blant annet:

Hypertrofiske arr: 

Disse er ofte tykke arr med en tydelig definert kant.

Keloide arr:

Keloider er klynger av arrvev som blir større en selve såret når det er grodd. De er ikke uvanlig disse arrene klør eller er vonde.

Ettersom arr ofte består av fibervev som sitter dypt i hudvevet, er dette noe av de vanskeligste å få fjernet. Det er derfor viktig å huske på at arr som hovedregel ikke forsvinner helt, men kan ofte reduseres betraktelig.

Vi tilbyr ulike metoder for å fjerne arr. Felles for disse metodene er at det skapes en såkalt «kontrollert skade» som tvinger hudens regenereringsprosser til å jobbe. På denne måten vil mekanismene i kroppen sende signaler til huden om å produsere kollagen og elastin til det gjeldende området. Vi kombinerer behandlingen med syrer og andre aktive ingredienser for å øke effekten.

Ofte kan det være en kombinasjon av behandlinger som vil gi best resultat. Vi hjelper deg gjerne med å korrigere uønskede arr i både ansikt og/eller på kropp.

For oss er det viktig å gi deg realistiske forventninger til resultatene av behandlingen, da vi sjelden har mulighet til å fjerne arr helt. Du bør også påregne 2 behandlinger eller flere for å oppnå best mulig resultat.

Som vi nevner ovenfor så er arrvev noe av det som krever flest behandlinger for å kunne korrigeres og reduseres. På lik linje som når du brekker et bein i kroppen, vil benet være tykkere på brytningspunktet når det vel er helet.

Når du har tatt beslutningen om å redusere dine arr så hjelper vi deg å legge opp riktig behandling. Det finnes ulike typer og fremgang av behandlinger. Vanligst vil en kombinasjon som både eksfolierer huden og som stimulerer til ny produksjon av kollagen og elastin, være den beste løsningen. Reparasjonsprosessen i huden fører til nytt friskt vev med ny spenst.

Dannelse av nytt hudvev vil forbedres over tid, og du vil kunne se resultater gjennom gradvis forbedring av hudkvalitet mellom behandlinger, samt i månedene etter.

Temaer

pexels karolina grabowska 6643073

Ulike behandlinger som korrigerer og redusere arr

Vi tilbyr er rekke ikke-kirurgiske behandlinger som gir gode resultater for deg som ønsker å korrigere og redusere arr.

Dermapen

Også kjent som microneedling. Dermapen er utstyrt med flere nanotynne nåler som punkterer hudoverflaten, og lager mikroskopiske kanaler ned i hudlagene for å sluse ned aktive virkestoffer med restrukturerende egenskaper. Behandlingen kan brukes målrettet for å adresse arrvev.

PRX-T33

PRX-T33 er en god kjemisk peeling over-all som jobber med flere indikasjoner samtidig. Gir minimal flassing, og fungerer godt for alle aldre, hudtyper og årstider. Dette kan være et behandlingsalternativ for deg som plages av arr i ansikt og samtidig ønsker en forbedret hudstruktur. Kan med fordel kombineres med Dermapen for dobbeltvirkende effekt.

Endymed Intensif

Ved arrkorreksjon med hjelp av laser brukes målrettet laserlys for å perforere hudoverflaten. Dette iverksetter kroppens naturlige prosesser som fører til økt produksjon av kollagen og elastin, og som igjen medfører at det dannes nytt og frisk hudvev. Trygg for alle hudtoner.

Fillers & Skinbooster

Fillerinjeksjoner kan også brukes som et supplement for å fylle opp hulligheter, eller ujevn struktur, som kan sees i noen tilfeller ved arrdannelse (for eksempel ved aknearr).

Sliter du med groper eller ujevn hudstrukur forårsaket av arr eller aknearr, kan en kombinasjon av filler og mikroneedling være den beste løsningen for deg.

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan vi kan behandle dine arr kan du ta kontakt her. Du kan alltid ringe en av våre klinikker innenfor åpningstiden.

"*" obligatorisk felt

Hvilken klinikk ønsker du å kontakte?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!