Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Rynker | Eger Skin Clinic

Rynker

Huden består av fett, kollagen og elastin, men allerede fra midten av 20-årene vil man få en reduksjon i produksjon av kollagen, hyaluronsyre og elastin. Dette er komponenter som gjør huden ung, spenstig og levende.

Mange alternativer for rynkebehandling

Når huden din begynner å miste sin elastisitet, blir rynker og linjer mer synlige. For å bremse denne prosessen og redusere rynker som allerede har dukket opp, bruker vi på Eger Skin Clinic ulike behandlinger tilpasset dine ønsker og behov.

Det finnes ikke et riktig svar på den beste behandlingen, derfor anbefaler vi alltid at man starter med en konsultasjon. Du kan booke en konsultasjon med en av våre flinke behandlere. Kanskje vet du allerede hva du ønsker å gjøre?

Det finnes mange typer av ikke-kirurgiske behandlinger, med liten eller ingen nedetid som gjør at du kan implementere behandlingen i ditt vanlige liv. For noen vil det være avgjørende å ikke måtte ta flere uker fri fra jobb. Noen eksempler er:

Rynkebehandling med injeksjoner, Laser, PRP, Micro-Needling, Plasmapen, Trådløft, Kjemisk Peeling, Restylane Filler-behandlinger, Sofwave.

De første linjene synes ofte i pannen eller rundt øynene og kan oppstå så tidlig som i begynnelsen av 20-årene.

Rynker under og rundt øynene påvirkes av en rekke faktorer: Alder og mimikk (bevegelse i ansiktet), nedgang i kollagen-produksjon, slappere hud og skader fra sol, vind og vær. Hvordan man aldres er også genetisk, derfor varierer det stort mellom hvor mye rynker og fine linjer man har, også for personer i samme alder.

Visste du at hva vi spiser og vårt blodsukker har en stor innvirkning på vårt ytre fysiske aldrende? Sukker og stivelse bidrar ikke bare til sykdommer og aldring på innsiden av kroppen, det bidrar også til aldring på utsiden, i form av slapp og gusten hud.

Hver gang du får en merkbar blodsukkerøkning så oppstår glykasjon, en biokjemisk prosess der glukose bindes til proteinmolekyler og danner såkalte AGEs, Advanced Glycosylated End products (dysfunksjonelle proteiner på norsk). Glukose elsker å feste seg til kollagen, det protein som holder huden ung og spenstig (og som vi får minkende produksjon av for hvert år som går).

Et proteinrikt kosthold booster kollagenproduksjonen, mens raske karbohydrater og sukker minsker den. Mat med mye kollagen er kjøtt, fet fisk, egg, kylling med skinn, kraft og gelatin. Protein (og fett) har også en liten effekt på blodsukkeret og bidrar ikke til glykasjon i noen større utstrekning. Så om du virkelig vill både føle deg og se yngre ut kombinerer du helst en god hudpleierutine med kremer og behandling, med mat som også gjør godt for kroppen fra innsiden og ut.

Rynker skyldes en kombinasjon av mange faktorer, derfor finnes det ikke en behandling som passer alle. Du starter derfor med en konsultasjon der vi ser på hvorfor rynkene har oppstått (er det røyking, sol eller gener) og hva som er ønsker resultat. Noen vil ha det helt glatt, andre vil bare jevne ut litte på halsen eller få et mer åpent blikk.

Uansett om du går for en mer helhetlig behandling med peel og dermapen, er det også lurt å tenke på hvilket fokusområde du ønsker å behandle. Er det mye linjer rundt øynene som du ønsker å få strammet opp, eller er det kanskje den der sinnarynken eller bekymringsrynker i pannen som gjør at du utad kommuniserer noe annet en hva du føler på innsiden? Det er lurt å ha tenkt over dette allerede når du kommer til konsultasjon.

Huden er det største organet i menneskekroppen. Den består av tre lag – epidermis, dermis og subcutis. Når alders- eller livsstilsrelaterte endringer skjer i de forskjellige hudlagene, utvikles linjer, rynker, folder og generell slapphet.

En stor faktor er livsstil; spiser du bra, drikker du nok vann og beveger du deg kommer du ha en sunnere hud med mindre rynker lengre. Vi vet også at soleksponering har aldrende effekt på huden og anbefaler å bruke dagkrem med solfaktor, året rundt.

Røyker du vill du fort få mange ekstra rynker rundt munnen og på overleppen, i tillegg til andre skadelige effekter. Mimikk og hvor sterke ansiktsmuskler du har, har også en innvirkning på hvordan rynker i ansiktet oppstår. Tykkelsen på de ulike hudlagene varierer på ulike steder på kroppen og i forhold til kroppsfettinnholdet vårt.

Under huden har vi også en muskulatur. Linjer og ansiktsrynker dannes også av ansiktsuttrykksmuskler som tvinger huden i folder hundrevis av ganger om dagen. Aktiviteten til musklene i kombinasjon med redusert elastisitet og redusert volum fører til permanente rynker.

Rynker er rett og slett en kombinasjon av ting som går å forebygge, ting som bare kommer av et liv som leves og de gener du er født med. Det er ikke farlig med rynker og ikke noe man må gjøre noe med, men det er mange som likevel har et ønske og å holde på et mer ungdommelig utseende, ikke se sint eller sliten ut eller gi huden noe av dess spenst og glød tilbake.

Injeksjonsbehandling

Behandlingen med fokus på å redusere rynker, gir raskt og tydelig resultat og er den absolutt mest utbredte verden over siden 1950-tallet med stadig økende etterspørsel.

Sofwave

Sofwave er et system som bruker innovativ teknologi basert på ultralyd. Behandlingen har ikke noe nedetid og er vår kraftigste behandling for oppstramming av hud der resultatene forsetter å forbedres ca. 18 måneder etter behandling.

Fotona Laser

Lasere brukes både innen kirurgi og estetikk. De fleste tror at laser kun brukes til å behandle blodårer eller for å fjerne hår. Men det er ikke tilfelle, vi bruker laseren på flere områder, for eksempel i ansiktet for å stramme opp huden og redusere rynker. Behandlingen med laser stimulerer kollagenproduksjonen for å stramme opp ansiktsvevet. Det gjenoppretter volum i slappe/ hengende områder for et umiddelbart løft. 

PRP

PRP skiller ut plasma og blodplater fra ditt eget blod. Dette blir så injisert i området som skal behandles for å øke kroppens medfødte evne til å regenerere ulike typer vev. PRP er 100% naturlig, har ingen bivirkninger eller komplikasjoner. Behandlingen er også kjent i utlandet som Selphyl eller Vampire Facelift og har minimalt med nedetid.

Microneedling med Dermapen

Dermapen som er en automatisert form av microneedling, denne kan justeres i forskjellige lengder og tilpasses med spesifikke virkestoffer for å adressere ulike indikasjoner som for eksempel linjer og rynker. Dermapen er utstyrt med nano-tynne nåler designet for regenerere huden.

Microneedling med Endymed

Et annet behandlingsalternativ som bygger det samme prinsippet som microneedling er Endymed 3Deep, samtidig som den bruker radiofrekvens til å varme opp membranen. Denne prisvinnende behandling vil stimulere kollagenproduksjon og er effektiv til å stramme opp hud.

Plasmapen

Plasmapen også kalt Soft kirurgi er en teknologisk, ikke-invasiv behandling og har en rekke bruksområder. Systemet er svært presist og sprer ikke varme til omkringliggende områder, noe som betyr at det er perfekt å operere på områder med tynnere hud som øyelokk. Plasmapen kan både glatte ut linjer og stramme opp huden.

Nordyx trådløft

Denne behandlingen gir deg en lettere ansiktsløftning uten lang nedetid. Resultatet Er synlig umiddelbart etter behandlingen. Trådene integreres i vevet og vil til slutt bli helt absorberte. I løpet av denne tiden vil materialet i tråden og trådenes mothaker stimulere produksjonen av kollagen og elastin slik at huden blir fastere.

I tillegg oppnår man økt blodgjennomstrømning ved nydannelse av små kapillærer, og man får også økt dannelsen av naturlig hyaluronsyre og ha ettvirkende effekt opp til 3-5 år. Den ferdige tråden med kroker har en ekstremt god evne til å feste seg i vevet. Trådene fra Nordyx er produsert med det beste trådmaterialet, og som gir lengst og mest holdbar effekt.

Gir økt sirkulasjonen i området ved å stimulere til nydannelse av kapillærer i områdene.

Stimulerer vevet til nydannelse av kollagen og elastin som resulterer i et sterkere og mer spenstig vev.

Gir langvarige resultater uten invasivt inngrep eller arrdannelser.

Skjermbilde 2022 12 20 kl. 06.09.26

Venus Freeze + Kjemisk peeling

Kjemisk peeling er en form av ansiktsbehandling der vi bruker kraftige syrer med dokumentert effekt. En kjemisk peeling eksfolierer huden og stimulerer også reproduksjon av hudceller. Du kan velge lette peelinger med lite nedetid som passer kort tid før en fest eller event, eller en dypere peelinger som går i dybden for mer effekt og holdbarhet.

Kombinasjonen med Venus Freeze som gjennom radioferkvens stimulerer produksjonen og gir en dobbeltvirkende effekt når du kombinerer dette med en kjemisk peel.

Belotero mot overfladiske linjer

Belotero er en hyaluronbasert filler som er veldig tyntflytende og derfor godt egnet til å fylle overfladiske linjer på hals, rundt munnen eller i ansikt – uten å bygge volum.

Restylane Skinbooster

Skinbooster fra Restylane er en annen variant av hyaluronbasert filler og et alternativ som ikke bare vil glatte ut huden, men også motvirke rynker på ved å fukte huden innenfra. Dette er derfor utmerket behandling til å forebygge også fremtidige aldringstegn. Skinbooster virker raskt, og allerede etter 2-3 dager vil du se resultater og ha full effekt etter ca 20 dager og holde opp til 18 måneder.

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Vi ønsker å finne den behandlingen som passer deg best, derfor anbefaler vi alltid at man starter med en konsultasjon. Kontakt din klinikk

General Form with Consultation Options

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!