Rynker rundt munnen

Det er mange årsaker til rynker rundt munnen, det vanligste er en helt normal aldringsprosess som ikke er noe man kan stoppe, men med mulighet å forebygge og behandle.

Rynker rundt munnen

Når du skal behandle rynker rundt munnen må du vurdere om det er viktig med et umiddelbart resultat med medisinske injeksjoner, eller om du vil jobbe med foryngende metoder på huden rundt munnen der du kanskje trenger flere behandlinger for å oppnå samme gode resultat.

Muskelen rundt munnen heter Orbicularis, men kalles ofte for kysse-muskelen. Når du plystrer, kysser, lukker munnen eller spiller på et blåseinstrument er det Orbicularis som får jobbe og over tid vil disse bevegelsene også lage linjer rundt munnen. Etter hvert som man bli eldre vil kroppens kollagenproduksjon avta og leppene vil bli tynnere og mindre definert, samtidig som det ofte oppstår rynker og fine linjer rundt munnen.

Med alderen begynner huden å miste elastisiteten som følge av mindre kollagen. Huden bryter ned fukt raskere enn den klarer å produsere, og linjer i huden vil etter hvert bli mer synlige og markerte.

Kvinner får du enklere mer rynker rundt munnen enn menn, da menn har flere svettekjertler rundt munnen slik at huden holdes mer fuktig og færre tørrhetsrynker dannes. Det kvinnelige kjønnshormonet østrogen spiller også inn. Når østrogenproduksjonen avtar i overgangsalderen reduseres kollagenproduksjonen ytterligere og det kan dykke opp vertikale rynker på overleppen som ligner på røykerynker.

Det er ikke alltid at rynker kommer med alder, det er også mange unge som lett får rynker på overleppen. Dette kan være grunner genetikk, men også livsstil og røyking.

Har du røyket i mange år vil du gjerne se tette vertikale linjer rundt hele munnen, som gir et snurpete og aldrende inntrykk. Mye mimikk gir linjer ved siden av munnen og tidens tann gir slappere hud som «faller» nedover i ansiktet.

Det er gammelt nytt røyking ikke bare er skadelig for de inre organer. Også de ytre organer som huden tar stor skade av røyking. Huden eldes raskere og mange som røyket lenge får ofte en litt grå og gusten hudtone. De aller fleste som røyket daglig i en lengre periode over flere år får også rynker rundt munnen også kalt røykerynker.

For rynker på overleppen gir en kombinasjonsbehandling gjerne best resultat. Der man både bruker fillers for å gjenskape volum, og laser på de dypere rynkene som ikke glatter seg ut av mer volum.

Hvis du klarer å slutte å røyke, trene regelbundet, spise sunt og samtidig kombinere dette med en god hudpleierutine hjemme så kan du faktisk forebygge nye linjer og rynker fra og oppstå.

Allerede eksisterende rynker kan ikke fjernes på egen hånd men det finnes mange gode reduserende behandlinger for når rynkene allerede er til stede.

Kvinner får du enklere mer rynker rundt munnen enn menn, da menn har flere svettekjertler rundt munnen slik at huden holdes mer fuktig og færre tørrhetsrynker dannes. Det kvinnelige kjønnshormonet østrogen spiller også inn. Når østrogenproduksjonen avtar i overgangsalderen reduseres kollagenproduksjonen ytterligere og det kan dykke opp vertikale rynker på overleppen som ligner på røykerynker.

Behandling av dype rynker på overleppe eller rundt munnen

Sofwave er et høyteknologisk system som ved hjelp av ultralyd effektivt strammer opp løs hud rundt munnen – med kun 1 behandling! Høyintensive, høyfrekvente, parallelle ultralydspulser trenger helt ned til dermis, hvor kollagen og elastin produseres, noe som resulterer i mer produksjon av disse.

Helt uten nedetid

Effektiv på alle hudtyper uansett årstid

Langtidsvirkende resultater

Fillerbehandling mot overflatiske linjer

Er du plaget av rynker rundt munnen som ofte kan oppstå fra mange år med røyking er behandling med tyntflytende filler både en rask og effektiv behandling. Belotero Balance er designet for å fylle dype rynker uten å bygge volum og er derfor spesielt god til å behandle områder rundt munnen med linjer og rynker.

Kombinere microneedling og radiofrekvens med Endymed 3Deep

Det prisvinnende systemet Endymed Intesif er utstyrt med gullbelagte mikronåler laget av kirurgisk stål og kombinerer radiofrekvens med microneedling som stimulerer produksjon av kollagen og elastin og vist god effekt ved behandling av også dypere rynker.

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Ønsker du å vite mer om de ulike alternativene og hvilken behandling som er best egnet for deg?

22 33 60 60
Øvre Slottsgate 27, 0157 Oslo
[email protected]
Chat med oss
Åpningstider:
Mandag- Fredag 08.00-20.00 (Telefon 08.00-18.00)
Lørdag 10.00-17.00 (Telefon 10.00-16.30)

General Contact form without phone number

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!