Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Retinol - Mirakelingrediensen alle snakker om! | Eger Skin Clinic

Retinol – Mirakelingrediensen alle snakker om!

Retinol er et aktivt virkestoff som er bevist å ha motvirkende effekt på linjer og rynker. Her er alt du trenger å vite om ingrediensen.

pexels karolina grabowska 4938450

A-vitamin banebrytende innenfor anti-aldrende hudpleie.


Er du opptatt av hudhelse har du sikkert hørt om retinol som hatt en kraftig utvikling de siste årene. Hvis du leter etter et effektivt produkt som motvirker linjer og rynker så finnes det mange produkter på markedet som skriker etter din oppmerksomhet.

Skal du kun velge ett å legge til hudpleierutinen din, trenger du ikke lete lenger enn Retinol. Retinol er en form for vitamin A som har vist seg å forbedre utseendet til fine linjer, rynker og andre tegn på aldring. Her er alt du trenger å vite om denne mirakelingrediensen.

Hva er Retinol?

Retinol er en form for vitamin A som omdannes til retinsyre i huden. Retinsyre er en kraftig antioksidant som hjelper til med å bekjempe frie radikaler, stimulerer kollagenproduksjonen og forbedrer hudens tekstur og tone. Retinol er tilgjengelig i en rekke over-the-counter hudpleieprodukter, inkludert kremer, serum og lotioner.

Hvordan virker retinol?


Retinol virker ved å øke celleomsetningen og stimulere kollagenproduksjonen i huden. Når vi blir eldre, reduseres hudens naturlige celleomsetning, noe som kan føre til en matt, ujevn hudfarge og utseende av fine linjer og rynker. Retinol bidrar til å fremskynde celleomsetningsprosessen, avslører friske, nye hudceller og fremmer et mer ungdommelig utseende.
I tillegg til å øke celleomsetningen, bidrar retinol også til å stimulere kollagenproduksjonen i huden. Kollagen er et protein som er ansvarlig for hudens elastisitet og fasthet. Når vi blir eldre, reduseres kollagenproduksjonen vår, noe som fører til slapp hud og rynker. Retinol bidrar til å øke kollagenproduksjonen, som kan bidra til å strammere opp huden og redusere forekomsten av fine linjer og rynker.

Hvordan bruke Retinol?


Retinol er en kraftig ingrediens, så det er viktig å bruke det riktig for å unngå irritasjon og andre bivirkninger. Her er 5 tips for bruk av retinol:

  1. Start sakte: Hvis du aldri har brukt retinol før, start med lav konsentrasjon og bygg opp gradvis. Begynn med å bruke den en eller to ganger i uken og øk ettersom det tolereres.
  2. Bruk om natten: Retinol kan gjøre huden din mer følsom for solen, så det er best å bruke det om natten. Påfør en klikk på størrelse av en ert på ren, tørr hud og la produktet trekke inn før sengetid.
  3. Bruk en fuktighetskrem med SPF: Retinol kan tørke ut, så det er viktig å følge opp med en fuktighetskrem med solfaktor for å beskytte huden og beholde den hydrert.
  4. Vær tålmodig: Det kan ta flere uker å se de fulle fordelene med retinol, så vær tålmodig og konsekvent med bruken din.
  5. Unngå under graviditet: Retinol anbefales ikke under graviditet eller amming. Til tross det ikke er noe som tilsier dette er farlig finnes ikke nok forsking hva produktet har for potensiell effekt på foster eller spedbarn og bør derfor unngås.

Avslutningsvis er retinol en kraftig antialdringsingrediens som kan bidra til å forbedre utseendet til fine linjer, rynker og andre aldringstegn. Hvis du vurderer å legge til retinol i hudpleierutinen din, start sakte, bruk den om natten og følg opp med en fuktighetskrem. Med tålmodighet og konsistens vil du snart nyte fordelene med denne ingrediensen. Når det er sagt finnes det fortsatt en rekke valgmuligheter av produkter som inneholder A-vitamin. Book en uforpliktende produktveiledning/ konsultasjon så hjelper vi deg gjerne med å finne den som er best egnet for din hud

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.


LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!