Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Hva er Dermapen og hvordan fungerer det?

Hva er Dermapen? Alt du trenger å vite

Har du hørt om en eneste behandling som gjøres i klinikk, er det sikkert Dermapen. Dermapen har vært en snakkis i flere år. Kjendiser og influensere sverger til denne behandlingen og det gjør våre terapeuter også. Dermapen er et verktøy som gir oss svært gode resultater og det er viktig for oss.

Hva er Dermapen og hvordan fungerer behandlingen?

Dermapen er en liten maskin som er utstyrt med 24 justerbare, tynne nåler som lager mikrokanaler ned i huden. Dermapen er en utmerket behandling for en rekke hudtilstander som blant annet pigmenteringer, ujevn hudstruktur, fine linjer, arr eller strekkmerker. 

Behandlingen skreddersys etter dine behov, og noen av resultatene er synlige umiddelbart. Lengden på nålene kan varieres etter behov og avhengig av om du behandles av en hudterapeut eller en sykepleier. Dermapen kan med fordel kombineres med andre behandlinger for optimalt resultat.

Behandlingen krever ikke konsultasjon i forkant, men dette kan likevel være en god idé om det er første gangen du utfører behandlingen, slik at du sammen med terapeuten din får planlagt det beste behandlingsforløpet for nettopp din hud.

Les også: Dermapen: Effekt og bivirkninger


Dermapen vs microneedling – hva er forskjellen?

Dermapen er en automatisert form av microneedling. Dermapen er en motorisert penn med sterile engangsnåler som kan stilles inn til ønsket lengde, avhengig av hvor dypt i hudlagene den skal trenge, og hvilket område som behandles. Denne automatikken gjør det mulig å finjustere dybden på behandlingen i ønsket område. Automatikken gjør også behandlingen mindre smertefull og mer kontrollert. 

Den avanserte teknologien gjør det mulig å behandle de ømfintlige områdene under øynene, på øyelokkene, øreflipper, hals, lepper og på nesen. Bruk av engangsnåler fjerner også risikoen for smitte og infeksjon.

Les også: Dermapen vs Mesoterapi – Hva er forskjellen?


Hvor ofte bør man ta behandling med Dermapen?

Du vil se synlig hudforbedring allerede etter første behandling, men de langvarige signifikante resultatene blir synlige etter 3-6 behandlinger.

Vi anbefaler følgende intervaller for et synlig og varig resultat:

  • Foryngende: 3-6 behandlinger med 6-8 uker mellom hver gang.
  • Arr: 4-6 behandlinger med 2-4 uker mellom hver gang.
  • Strekkmerker: 3-6 behandlinger med 6-8 uker mellom hver gang.
  • Ujevn hudtone: 4-6 behandlinger med 2-4 uker mellom hver gang.

Les også: 7 ting du burde tenke på etter behandling med Dermapen

Ofte stilte spørsmål om Dermapen

Hva gjør Dermapen med huden?

Med Dermapen kan dybden på nålen kan justeres etter behov. Gjennom de små kanalene som lages i huden fraktes flere næringsstoffer dypt ned i huden og gir næring til cellene. Dermapen lager i tillegg små «kontrollerte» skader som setter i gang hudens reparasjonsprosesser og stimulerer kollagenproduksjon og cellevekst. 

Er Dermapen vondt?

Behandlingen oppleves relativt smertefritt, men noen områder er mer følsomme enn andre, og kan gi litt stikkende følelse. Ved bruk av lengre nåler (hos sykepleier) kan du få bedøvelse ved behov. 

Hvem kan ta dermapen?

Dermapen er egnet for alle som enten ønsker en generell hudforbedring.  Dermapen egner seg for alle hudtyper, og behandlingen tilpasses individuelt ut fra  hvilke behov din hud har.

Dermapen egner seg ikke for de som:

  • Har en aktiv betennelse i huden, akne feks.
  • Er Gravide og ammende
  • Har herpes eller eksem
  • Bruker sterke legemidler for aknebehandling

Utdypende om Dermapen behandling dersom du er gravid eller ammende

Dermapen er aldri farlig, men  skal ikke brukes når du har en aktiv betennelse i huden, som f.eks. akne. Det skal heller ikke brukes under utbrudd av herpes eller eksem. Under et svangerskap er både hormoner og huden generelt i ubalanse, den bryter lett ut og er spesielt sensitiv. Dermapen brukes ikke når du er gravid, for å unngå utbrudd av akne eller pigmentflekker. Det samme gjelder ved amming, da hormoner og kropp/hud er i ubalanse.

På våre klinikker i Karl Johan, Sandvika og Majorstuen har vi flere dyktige hudterapeuter som utfører behandling med Dermapen, tilpasset dine behov.

LES MER eller book behandling her

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.


LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!