Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Behandling av sprengte blodkar | Eger Skin Clinic

Sprengte blodkar

Sprengte blodkar oppstår ofte i form av små røde prikker eller spindelvev-lignende mønster i ansiktet eller andre steder på kroppen. Dette er tynne blodårer, også kalt kapillærer, som blant annet blir synlige når huden usettes for et traume.

Behandling av sprengte blodkar

Sprengte blodkar kan oppstå hos mennesker i alle aldre. Personer med lyse hudtoner er spesielt utsatt for dette.

Sprengte blodkar vises ofte som små røde prikker eller spindelvev-lignende mønster i områder som ansikt, hender eller bryst. Sprengte blodkar er ikke farlig, men kan oppleves kosmetisk skjemmende for dem som rammes. Heldigvis finnes det en behandling som fjerner sprengte blodkar raskt, effektivt og relativt smertefritt, for deg som ønsker det.

Ønsker du å vite mer om hvordan vi behandler sprengte blodkar? Book en time for konsultasjon, så er du i gang!

BOOKING Kontakt

Det er flere årsaker til at sprengte blodkar oppstår.

Sprengte blodkar kan blant annet oppstå når huden utsettes for et eksternt traume, for eksempel ved ekstrem varme eller kulde. Det kan også oppstå etter hard fysisk aktivitet eller etter man har klemt en kvise. Det kan også oppstå i forbindelse med graviditet eller ved alkoholkonsumsjon.

Årsaken til at noen får sprengte blodkar raskere enn andre kan skyldes genetiske faktorer. Noen har mer overfladiske blodårer enn andre, særlig er skandinaviske hudtoner ekstra følsomme og dermed mer utsatt.

Det er dessverre lite du kan gjøre selv for å forhindre at sprengte blodkar oppstår. Det er likevel noen forhåndsregler du kan ta dersom du er lett utsatt for dette og ønsker å minimere risikoen for at nye sprengte blodkar skal oppstå:

  • Ikke dusje eller bade i alt for varmt vann.
  • Bruke solfaktor med høy SPF året rundt.
  • Ikke eksponere deg for direkte sollys

Ved laserbehandling mot sprengte blodkar rettes pulser av lysenergi med en spesifikk bølgelengde mot det sprengte blodkaret. Dette fører til at blodet koagulerer og ødelegger blodkaret. Det ødelagte blodkaret vil så absorberes av kroppen på en naturlig måte.

Noen ganger vil et sprengt blodkar forsvinne etter kun én behandling. Andre ganger må behandlingen gjentas 2-3 ganger før det forsvinner helt.

Ja, noen behandlinger går det fint å kombinere med laserbehandling. For eksempel kan injeksjonsbehandlinger tas rett etter en laserbehandling. Du skal derimot vente minimum 14 dager med laserbehandling dersom du har tatt filler eller rynkereduserende injeksjonsbehandling.

Behandlinger som retter seg direkte mot hudens overflate, som blant annet microneedling, peelinger og rens skal ikke kombineres med laser, og bør gjennomføres 2 uker før eller etter laserbehandling.

Mesoterapi kan med fordel utføres i direkte kombinasjon med laserbehandling, da behandlingen har beskyttende og restrukturerende egenskaper for hudbarrieren.

IMG 0078

Fjern sprengte blodkar med IPL

Laserbehandling mot sprengte blodkar bruker pulser av lysenergi med en spesifikk bølgelengde rettet mot det sprengte blodkaret eller kapillærerne, som fører til at blodet koagulerer og ødelegger blodkaret. Det ødelagte blodkaret vil da absorberes av kroppen på en naturlig måte.

Noen ganger forsvinner det sprengte blodkaret etter kun én behandling, mens andre ganger må du gjenta behandlingen 2-3 ganger før det forsvinner helt.

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Ønsker du å redusere sprengte blodkar? Er du usikker eller har spørsmål ønsker vi gjerne å komme i kontakt med deg! Finn nærmeste klinikk her.

"*" obligatorisk felt

Hvilken klinikk ønsker du å kontakte?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!