Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Hårtap - Behandling mot hårtap i Oslo | Eger Skin Clinic

Hårtap

Å miste håret kan oppleves skjemmende og belastende for både kvinner og menn. Hårtap kan skyldes ulike faktorer, og er noe som kan ramme oss alle i ulike faser av livet.

Hårtap

I gjennomsnitt mister vi omtrent mellom 50-100 hårstrå om dagen. Det høres kanskje mye ut synes du, men dette er en liten andel i forhold til 100.000-150.000 hårstråene vi i gjennomsnitt har på hode. Dette er noe vi normalt sett ikke trenger å bekymre oss for, da gjenveksten av nytt hår produseres i samme takt som det gamle detter av.

For dem som lider av hårtap er virkeligheten annerledes og kan oppleves som svært begrensende. Særlig blant dem som rammes i tidlig alder.

Du kan lese mer om hårtap hos kvinner og menn ved å klikke på linkene under.

BOOKING Kontakt

Det vanligste tegnet på at du begynner å miste hår er at du oppdager at håret blir tynnere på hodet, og da som regel først på toppen av hodet. Mange mennesker opplever gradvis hårtap etter hvert som de blir eldre.

Andre tegn på hårtap kan være sirkelformede eller ujevne flekker med skallethet som vokser seg større, eller at du får med store klumper med hår når du børster eller drar hånden gjennom håret.

Det er ikke bare alder som kan føre til hårtap. Tvert imot finnes det mange grunner til hvorfor vi plutselig mister håret.

Utenom alderdom som er den vanligste årsaken til hårtap, kan det også forekomme ved hormonell ubalanse, sykdommer, stress samt under eller etter behandling med ulike medikamenter.

Det kan være vanskelig å forutså hvem som blir rammet og hvorfor, derfor er det heller ikke mye vi kan gjøre for å forebygge hårtap. Du kan spise en sunn diett eller ta vitaminer som fremmer hårvekst hvis du ønsker tykkere hår, men dette vil ikke være til hjelp dersom du blir utsatt for noen av årsakene nevnt ovenfor.

Dersom du er redd for å miste eller få tynnere hår, bør du inngå:

  • Kjemikalske hårbehandlinger som farging eller bleking
  • Stramme håroppsettinger
  • Varmebehandlinger som for eksempel retting eller føning, særlig hvis håret er vått
  • Heller ikke børste håret mens det fortsatt er vått. Fuktig hår er ekstra skjørt, og skal helst lufttørke for å unngå unødvendig slitasje

Det finnes tilfeller der det vil være mulig å få hårgjenvokst ved hjelp av kosmetisk behandling. Dette er mulig hvis du:

  • Lider av arvelig eller aldersrelatert hårtap og iverksetter tiltak tidsnok. Så lenge området ikke er helt skallet, vil det være mulig å stimulere hårsekker til å produsere friske og tykke hår
  • Alopecia areata, er en sykdom som utvikler seg når hårsekkene blir angrepet av kroppen sitt immunforsvar, og forårsaker flekkvis hårtap som kan forekomme over hele kroppen. Behandling kan stimulere til gjenvekst av hår

Les mer om behandlingene vi tilbyr for hårtap på undersiden for hårtap hos kvinner eller hårtap hos menn.

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan vi kan behandle dine arr kan du ta kontakt her. Du kan også ringe en av våre klinikker direkte.

"*" obligatorisk felt

Hvilken klinikk ønsker du å kontakte?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!