Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Kviser på hake eller rundt munnen | Eger Skin Clinic

Kviser på hake eller rundt munnen

Porene rundt munnen pleier i utgangspunkt å være små og vanskelige å tømme, så her oppstår gjerne dype og inflammerte kviser.

Kviser på hake eller rundt munnen

Både menn og kvinner kan rammes av urenheter og kviser på haken og det kan ta lang tid å finne ut av hva som er galt og for noen går det ikke over. Her kan vi hjelpe å lage en personlig plan basert på din hudtype, hvor du er i livet og hvilken behandling som er best egnet for deg.

Hvis du ønsker å vite mer om hvilken behandling som er best egnet å behandle dine kviser kan du ta kontakt her for en konsultasjon.

BOOKING Kontakt

Kviser på og rundt haken eller munnen er vanlig og spesielt merkbart en gang i måneden for kvinner i fertil alder. Disse kvisene sitter gjerne dypt, blir røde og går ikke å klemme – hver fall ikke uten å få arr med på kjøpet. Men ikke alle kviser på haken er koblet til hormonell forandring i forhold til kvinnens menstruasjon.

Det er tre vanlige årsaker til finner på og rundt haken:

  1. Hormonell ubalanse
  2. Ubalanse i Tarmfloraen
  3. Betennelse i huden
  4. Hyppig bruk av munnbind

Det kan være forstyrrende med kviser rundt munnen da man føler at oppmerksomheten til andre gjerne dras til akkurat dette området når man snakker og smiler.

 

Det er viktig å motstå fristelsen å klemme når man får kviser rundt munnen. Utover at det sjeldent går å klemme uten å få arr, så skjer det også mye rundt munnen som enklere gir betennelse. Du spiser, børster tennene og legger ansiktet i hånden når du tenker. Under pandemiens start var det mange som oppdaget hvor vanskelig det var å ikke ta seg på og rundt munnen. Bruk av munnbind skaper ofte en ansamling av bakterier og kan være en årsak til mer kviser rundt munnen. De fleste bruker ikke munnbind lengre, men på kaldere dager bruker mange skjerf og sjal som man trekker opp over haken.

Mobiltelefonen er en annen skurk i dramaet. Vi har den med oss overalt, fra kjøkkenet til doen og den blir fort full av bakterier. Pass på å rengjøre telefonen ofte og bruk gjerne øretelefoner for å unngå direkte kontakt med ansiktet. 

Hvis du sover på siden, kan du også oppleve mer kviser på kinn og rundt munnen. Derfor bør du være nøye med en hudpleierutine der du også påfører en nattkrem, og bytt putevar ofte – gjerne oftere enn du byter øvrige sengeklær.

Behandling av kviser på hake eller rundt munnen

Vi kan tilby mange ulike ansiktsbehandlinger som roer, skaper mer fukt eller eksfolierer tett hud. Om du har hatt problem med akne eller mye kviser i mange år er det kanskje også sånn at du fått en del arr.

En kombinasjonsbehandling der du behandler gamle arr og hindrer nye kviser å oppstå er en behandlingsform som gir gode resultater.

BOOKING Usikker? Kontakt oss
maske under behandling

Acnelan Peel

Er kjemisk peeling fra Mesoestetic, en høyeffektiv behandling av akne på det marked i dag. Behandlingsplan består ofte av 2 – 4 behandlinger med 15–21 dagers mellomrom for å sikre at alle bakterier og inflammasjon i huden er borte. 

Elixir Glykol Peel

En kjemisk peeling med høyt innhold av a-vitamin og glykol som utover å adressere akne-symptom også gir forbedrer aldringstegn, solskader og grove porer. Behandlingen kan også tas om sommeren.Passer veldig godt for deg med sensitiv hud.

Mesoterapi Deep Clean

På Eger Skin Clinic har vi utviklet et eget protokoll til Mesoterapi som motvirker uren hud, grove porer og har korrigerende på akne-symptomer. Mesoterapi består av en sammensetning av ulike aktive ingredienser utvalgt for rensende egenskaper med fokus på å redusere plagsom akne. Kan med fordel kombineres med roende maske og LED-lys.

Kleresca

Kleresca er en unik behandling med langtidsvirkende effekt. Teknologien til Kleresca som bygger på fotosyntesen der de aktive virkestoffene aktiveres med et fluorescerende lys. Behandlingen normaliserer cellefunksjonen, reduserer betennelse og eliminerer aknebakterier. Kleresca er også trygg for gravide.

PCA-Peel for behandling av sensitiv hud

Har du i tillegg til kviser og urenheter også følsom hud så kan PCA-peeling være et god alternativ for deg. Book gjerne en konsultasjon hvis du er usikker på hvilken hudtype du har.

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Eller hvis du har andre spørsmål til oss. Finn nærmeste klinikk

"*" obligatorisk felt

Hvilken klinikk ønsker du å kontakte?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!