Akne på hake eller rundt munnen

Hormonelle endringer under for eksempel menstruasjon, graviditet eller bruk av prevensjonsmidler øker opp talgproduksjonen og gir tette porer. Porene rundt munnen pleier i utgangspunkt å være små og vanskelige å tømme, så her oppstår gjerne dype og inflammerte kviser.

Akne på hake eller rundt munnen

Både menn og kvinner kan rammes av akne og kviser på haken og det kan ta lang tid å finne ut av hva som er galt og for noen går det ikke over. Her kan vi hjelpe å lage en personlig plan basert på din hudtype, hvor du er i livet og hvilken behandling som er best egnet for deg.

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan du kan behandle dine kviser kan du ta kontakt her for en konsultasjon.

Kviser på og rundt haken eller munnen er vanlig og spesielt merkbart en gang i måneden for kvinner i fertil alder. Disse kvisene sitter gjerne dypt, blir røde og går ikke å klemme – hver fall ikke uten å få arr med på kjøpet. Men ikke alle kviser på haken er koblet til hormonell forandring i forhold til kvinnens menstruasjon.

Det er tre vanlige årsaker til finner på og rundt haken:

  1. Hormonell ubalanse
  2. Ubalanse i Tarmfloraen
  3. Betennelse i huden
  4. Hyppig bruk av munnbind

Det kan være forstyrrende med kviser rundt munnen da man føler at oppmerksomheten til andre gjerne dras til akkurat dette området når man snakker og smiler.

 

Det er viktig å motstå fristelsen å klemme når man får kviser rundt munnen. Utover at det sjeldent går å klemme uten å få arr, så skjer det også mye rundt munnen som enklere gir betennelse. Du spiser, børster tennene og legger ansiktet i hånden når du tenker. Under pandemiens start var det mange som oppdaget hvor vanskelig det var å ikke ta seg på og rundt munnen. Bruk av munnbind skaper ofte en ansamling av bakterier og kan være en årsak til mer kviser rundt munnen. De fleste bruker ikke munnbind lengre, men på kaldere dager bruker mange skjerf og sjal som man trekker opp over haken.

Mobiltelefonen er en annen skurk i dramaet. Vi har den med oss overalt, fra kjøkkenet til doen og den blir fort full av bakterier. Pass på å rengjøre telefonen ofte og bruk gjerne øretelefoner for å unngå direkte kontakt med ansiktet. 

Hvis du sover på siden, kan du også oppleve mer kviser på kinn og rundt munnen. Derfor bør du være nøye med en hudpleierutine der du også påfører en nattkrem, og bytt putevar ofte – gjerne oftere enn du byter øvrige sengeklær.

u003cspan style=u0022font-weight: 400;u0022u003eDet er ikke farlig eller skadelig med akne arr, men det kan være sjenerende og det påvirker faktisk også huden sin helse. Talg- eller svettekjertler kan ikke formeres på nytt der arret sitter og hår kan ikke vokse der. I arr finner du også færre elastiske fibrer som gjør at huden både ser og føles hard ut.u003c/spanu003ernrnArren kan for mange oppleves skjemmende og kan være en vond påminnelse fra hyppige akne-utbrudd. Vi kan trøste deg med det finnes hjelp å få.

Behandling av kviser på hake eller rundt munnen

Vi kan tilby mange ulike ansiktsbehandlinger som roer, skaper mer fukt eller eksfolierer tett hud. Om du har hatt problem med akne eller mye kviser i mange år er det kanskje også sånn at du fått en del arr.

En kombinasjonsbehandling der du behandler gamle arr og hindrer nye kviser å oppstå er en behandlingsform som gir gode resultater.

BOOKING Usikker? Kontakt oss

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Eller hvis du har andre spørsmål til oss.

22 33 60 60
Øvre Slottsgate 27, 0157 Oslo
[email protected]
Chat med oss
Åpningstider:
Mandag- Fredag 08.00-20.00 (Telefon 08.00-18.00)
Lørdag 10.00-17.00 (Telefon 10.00-16.30)

General Contact form without phone number

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!