Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Slik behandler vi misfarging av tenner | Eger Skin Clinic

Misfarging tenner

Misfarging på tenner kan for noen oppleves begrensende i hverdagen. Vi kan hjelpe deg med å få tilbake ditt naturlige hvite smil – uten å skade emaljen!

Behandling av misfargede tenner

Misfarging av tenner er svært vanlig. Noen opplever at tennene blir gråtonede eller mørkere, mens andre utvikler hvite eller mørke flekker på tennene. Noen årsaker til misfargede tenner er unngåelige, som aldring, traumer eller sykdom. Andre årsaker kan forebygges, som røyking og dårlig munnhygiene.

BOOKING Kontakt

Vi deler misfarging av tenner inn i hovedsakelig to typer: ytre og indre misfarging.

Ytre misfarging er når overflaten av tennene (emaljen) får en mørkere tone. Dette oppstår som regel ved eksponering av ytre faktorer, som mat, drikke og tobakk.

Indre misfarging starter inne i tannen din og påvirker laget under emaljen (dentinet). Dette kan forårsakes av tanntraumer eller enkelte medisiner. 

De vanligste årsakene til misfarging av tenner er blant annet:

 • Mørk mat og drikke, blant annet kaffe, te, bær, rødvin og soyasaus.
 • Røyking og annen tobakksbruk. Forskning viser at misfarging av tenner er mer vanlig hos de som røyker eller snuser.
 • Dårlig munnhygiene. Hvis du ikke fjerner plakk med vanlig børsting eller bruk av tanntråd, er sannsynligheten større for at du får misfargede tenner.
 • For mye fluor. I passende mengder er fluor en utmerket måte å beskytte tennene dine mot hull på. Imidlertid kan for høye nivåer av fluor i barndommen medføre fluorose – en tilstand som resulterer i hvite flekker på tannemaljen. 
 • Genetikk. Naturlig tannfarge og gjennomskinnelighet vil variere fra person til person. 
 • Dentale traumer. Fall, bilulykker og sportsrelaterte skader kan forårsake traumer som resulterer i misfarging av tenner.
 • Aldring. Når du blir eldre blir tannemaljen tynnere. Dette eksponerer mer av det underliggende dentinet, som har en gulaktig nyanse. Som et resultat kan tennene dine virke litt mer misfarget etter hvert som du blir eldre.
 • Tannbehandlinger. Noen tannmaterialer – som amalgam brukt i metallfyllinger – kan få tennene til å se gråaktig ut. Rotbehandling kan også forårsake misfarging av tenner i noen tilfeller.
 • Enkelte sykdommer. Noen helsetilstander kan forårsake misfarging av tenner, inkludert leversykdom, cøliaki, kalsiummangel, spiseforstyrrelser og metabolske sykdommer.
 • Enkelte medisiner. Noen medisiner, som visse antihistaminer og medisiner for høyt blodtrykk, kan føre til misfarging av tennene.

Noen ganger kan nyanser på misfargingen identifisere årsaken:

 • Brune eller gule tenner kan være et resultat av røyking, snusing eller bruk av tyggetobakk. 
 • Lilla flekker på tenner oppstår vanligvis hos mennesker som drikker mye rødvin.
 • En grå tann kan bety at nerven inne i tannen din har dødd. Tanntraumer kan forårsake dette.
 • Hvite flekker på tennene kan indikere tannfluorose. 

Tannbleking med Beauty Smile

Tannbleking med Beauty Smile behandler misfargede tenner og gir deg din naturlige, lyse tannfarge tilbake. Dette er en skånsom behandling som ikke medfører noen skader på verken emalje eller tannkjøtt.

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!