Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Dette bør du vite om solbeskyttelse: | Eger Skin Clinic

Dette bør du vite om solbeskyttelse:

Hvordan tar du vare på huden i solen? Hva gjør solen med huden din? Er solkrem klissete?

Hva forteller SPF deg?

Solkremer skal være merket med faktortall, SPF (Sun Protection Factor), og virkningen skal kunne dokumenteres. Faktoren er et forholdstall man finner ved å måle hvor mye stråling det skal til for å gi rødfarge på hud med solkrem på, i forhold til hud uten solkrem.

Faktor-tallet er bare veiledende. Hvor lang tid det tar før en person blir solbrent kommer an på tidspunktet på dagen og året, mengden UV-stråling, skydekke og hudtype. Dessuten har det betydning hvor mye solkrem man smører seg med, samt om huden er i kontakt med vann, sand, svette eller klær.

EU oppfordrer produsentene av solkrem om å merke produktene i forskjellige kategorier avhengige av hvor godt de beskytter (Lav, middels, høy).Videre skal produktene også beskytte mot UVA-stråling tilsvarende minst en tredjedel av UVB-beskyttelsen.

Finn solkrem her

Hva er egentlig brunfarge?

Brunfarge er pigment som kommer til hudoverflaten for å beskytte din hud mot skadelige solstråler. Brunfarge er BESKYTTELSE! Det betyr altså at brunfargen er et tegn på at din hud er i fare. Det er ikke er ikke et friskhetstegn.

sommer kjole strand huske

Hvordan påvirker overdreven soling huden vår?

Solen sender ut UVA- og UVB-stråler. UVA forårsaker mest hudaldring mens UVB gir brunfarg, men også solbrenthet. Solstrålene påvirker huden på denne måten:

  • UV-stråling gjør at det dannes frie radikaler i huden. Disse molekylene ødelegger andre molekyler og strukturer i huden, som kollagen og elastin. Når bindevevet svekkes blir huden mindre elastisk og mister sin ungdommelige spenst.
  • Fargen er kanskje jevn og fin til å begynne med, men det tar ikke lang tid før den blir ujevn. Pigmentering og misfarging gir huden et eldre preg. 
  • Mange sliter med solforbrenninger og soleksem. Etter hvert som vi blir eldre vil mange utvikle pigmentflekker og ujevn pigmentering på grunn av solskader.
  • Fettstoffer i huden skades og man kan får tørrere og mer sensitiv hud. 
  • Varmen og irritasjonen fra solstrålene kan gi mer fremtredende blodårer i ansiktet.
  • UV-stråler virker også kreftfremkallende!
  • Ved soling vil mange i tillegg merke at de får mer uren hud. Først kan man merke en liten forbedring grunnet at solen virker uttørrende. Men solen gjør at laget med døde hudceller blir tykkere slik at man får grovere hud (hyperkeratinisering). Dette kan medføre flere komedoner (sorte prikker) som kan utvikle seg til kviser. Dette kalles gjerne ”Mallorca-akne”.
sol krem bryst

Solkrem er ikke lenger klissete

Tidligere ble solkrem forbundet med kliss og utbrudd av akne. Absolutt ikke noe som verken var behagelig eller lekkert på huden. Slik er det ikke lenger, heldigvis. Nå finner du solkrem til alle hudtyper og ønsker. Her er noen av våre favoritter til påskesolen:

Dette anbefaler vi i solen

Vi vil ikke at du holder deg helt unna solen siden den gjør mye bra for kroppen din, men vi anbefaler at du beskytter deg med solkrem hvis du er opptatt av å ta vare på huden din i tillegg til å forebygge hudkreft. Selv om du beskytter deg vil kroppen produsere både D-vitamin og lykkehormon, så du kan faktisk få «i pose og sekk».

Du får god hjelp til å velge riktig solkrem til din hud i våre klinikker. Du kan også sjekke nettbutikken:

Finn solkrem her

sommer kano par

Funfact: Gjør solen noe positivt for deg?

  • De fører til høyere produksjon av D i huden, -et vitamin som er viktig for benbygningen vår. Vitamin D er nødvendig for å kunne ta opp og nyttiggjøre seg calsium. Ved for lave nivåer vitamin D kan man utvikle benskjørhet. 
  • Solen frigjør også lykkehormonene serotonin og endorfiner som gjør at man føler seg bedre og i godt humør.

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.


LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!