Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

iPRP - Behandling i Sandvika | Eger Skin Clinic

PRF

Injectable Platelet Rich Fibrin (IPRF) er en naturlig behandling innen estetisk medisin som forebygger aldring i huden ved å stimulere til kollagenproduksjon og gi økt cellefornyelse helt naturlig.

Booking Kontakt

Klinikker som tilbyr tjenesten:

Om Behandlingen

I likhet med PRP er IPRF også en behandlingen som bruker næringsstoffer fra dine egne blodceller som skilles ut gjennom sentrifugering før det injiserer tilbake i de områder du ønsker å behandle. Behandlingen er effektiv til å behandle arr, strekkmerker, stimulere hårceller eller gi foryngende resultater.

Vanlige spørsmål om

PRF

Finner du ikke det du lurer på? Ta kontakt!

PRF står for “Platelet Rich Fibrin” og er den mest teknologisk avanserte, sikreste og mest effektive behandlingen for hudforyngelse og hårtap tilgjengelig i dag. Ved å introdusere kroppens egne blodplater tilbake i ansiktet og hodebunnen, styrkes det eksisterende vevet til effektivt og naturlig å regenerere tapt vev på grunn av aldring, uten bruk av tilsatte kjemikalier eller biprodukter.

Du bør drikke rikelig med vann døgnet før behandling for å optimalisere blodkvalitet. Vi anbefaler å booke time til konsultasjon på forkant der din terapeut analyserer din hudkvalitet og områder som er hensiktsmessig å behandle. Bruker du smertestillende tabletter som Aspirin, Ibuprofen bør du unngå dette i 2 døgn før behandlingen, samt 2 døgn etter behandlingen da dette kan påvirke mekanismene til blodplatene som blir skilt ut. Du bør heller ikke innta antikoagulerende virkemidler dagen før behandlingen. Du får all nødvendig informasjon både skriftlig og muntlig av behandleren din.

En liten mengde blod tappes fra en vene i armen din. Etter at blodet ditt er tatt, blir det sentrifugert i en sentrifuge ved lav hastighet for å oppnå blodplaterike fibrin. Det langsomme hastigheten bevarer blodplateintegriteten, noe som betyr bedre resultater. Blandingen av aktiverte blodplater, leukocytter (hvite blodceller) og mesenkymale stamceller fremmer dannelsen av nytt kollagen, fibroblaster og elastinvev, og forbedrer hudens elastisitet og hudfarge.

Behandlingen er 100% naturlig og er ikke tilsatt noen kjemiske midler. Behandlingen tar ca 60 minutter, og involverer lite smerte.

Behandlingen foregår i fire steg:

  1. Blodprøve og sentrifugering
  2. PRF injeksjoner
  3. PRF micro-needling
  4. Reduksjon av rødhet og nedetid ved hjelp av maske og hudpleieprodukter

Når behandlingen er gjennomført, skal man bruke produkter hjemme på daglig basis som ytterligere stimulerer hudfornyelsen.

En av kroppens unike funksjoner et at den hele tiden utvikler nye stamceller, som stå parat til å reparere skade i kroppen vår. PRF er en ny metode som skiller ut disse potente stamcellene fra blodet for å stimulere huden vår til reparasjon og fornyelse.

Med en enkel blodprøve kan en konsentrasjon av stamceller fra ditt eget blod samles opp og brukes til å stimulere og behandle huden din for å oppnå enestående resultater.

Ja, behandlingen er helt naturlig og 100% trygg å gjennomføre, uten tilsetning av kjemiske stoffer.

Begge behandlingene bruker pasientens eget blod for å stimulere produksjonen av kollagen og forbedre hudens generelle utseende. Det er imidlertid noen viktige forskjeller mellom PRP- og IPRF-injeksjoner som du bør være oppmerksom på før du tar en beslutning.

PRP er en behandling som går ut på å injisere en konsentrasjon av blodplater fra pasientens eget blod inn i huden. Blodplater er en type blodceller som inneholder vekstfaktorer, som kan bidra til å stimulere produksjonen av kollagen og elastin, forbedre hudens tekstur og tone, og redusere forekomsten av arr og strekkmerker. IPRF ligner PRP, men det innebærer bruk av en annen form prosess som resulterer i en høyere konsentrasjon av blodplater og en sterkere frigjøring av vekstfaktorer. IPRF inneholder også fibrin, et protein som bidrar til å støtte vevsreparasjon og regenerering.

PRP-injeksjoner lages ved å isolere blodplatene fra pasientens blod og konsentrere dem til et serum. Dette serumet injiseres deretter i behandlingsområdet. IPRF-injeksjoner, derimot, skapes ved å legge til en fibrinmatrise til blodplatene, noe som skaper et mer sammenhengende og stabilt injiserbart produkt.

PRP-injeksjoner brukes ofte for å forbedre hudens tekstur og tone og redusere forekomsten av fine linjer og rynker. IPRF-injeksjoner brukes vanligvis for å forbedre den generelle helsen og utseendet til huden og stimulere produksjonen av kollagen.

Den største grunnen til at PRF er mer enn 3 ganger mer effektiv enn PRP, er at PRF frigjør flere vekstfaktorer over tid, noe som betyr at PRF fortsetter å jobber for deg selv etter at prosedyren er gjort. Dette gjør at resultatene både er mer potenet rett etter behandlingen, men også gir mer langvarige effekter. Selve behandlingen tar i tillegg kortere tid og krever mindre blod for å få frem “supervæsken” PRF.

Effekten av PRF gjør behandlingen overlegen sammenlignet med menneskeskapte produkter for bruk i hudpleiebehandlinger. Ved å bruke pasientens eget blodplasma får vi den reneste og mest naturlige formen for vekstfaktor som er mulig for hver enkelt. Dette gir eksepsjonelle resultater ved behandling av aldring, akne-arrdannelse, hudfarge og tekstur.

PRF-behandlingene gir et mer langvarige resultater, da de fortsetter å frigjøre vekstfaktorer over tid.

EGF står for Epidermal Growth Factor, eller epidermal vekstfaktor på norsk. Dette er en type protein som finnes naturlig i huden. Hovedoppgaven til vekstfaktoren er å reparere skadet hud og promotere hudcellevekst gjennom å stimulere produksjonen av kollagen og elastin. Ettersom man eldes, produserer kroppen mindre vekstfaktor, samtidig som kollagenproduksjonen også reduseres. Konsekvensen av dette er en tynnere og mindre smidig hud, og følgelig også rynker, fine linjer og slapp hud.

Vekstfaktorer fremstilles på laboratorier og brukes utbredt i hudpleiebehandlinger og -produkter, med gode resultater. Ved PRF benyttes dine egne vekstfaktorer, og dermed blir effekten også mye bedre.

PRF er i utgangspunktet ikke smertefull, men kan sammenlignes med Botox-injeksjoner. Man vil kjenne et stikk i huden, og alle vil ha tilbud om å få en lokalbedøvende krem som gjør behandlingen helt smertefri. Dette er som regel ikke nødvendig, men alltid et tilbud til de som ønsker det.

Vi skal alle oppleve aldring av huden. Dette er en degenerativ prosess forårsaket av kronologisk og miljømessig påvirkning. Linjer, rynker og tap av elastisitet indikerer endringer i den dermale strukturen av huden. Når viktige strukturelle fibre som kollagen og elastin, reduseres, endres eller skades, forårsaker dette endringer i huden.

  • Tap av fasthet og elastisitet i huden
  • Fine linjer og rynker
  • Uregelmessig pigmentering og struktur
  • Forstørrede porer
  • Tørr hud
  • Tap av volum i ansiktet

Når huden skal gro, trenger den visse proteiner og vekstfaktorer som stimulerer helbredelse. Disse finnes naturlig i menneskekroppen. PRF-metoden produserer opptil 6-8 ganger flere regenerative (fornyende) celler sammenlignet med fullblod. Det betyr flere vekstfaktorer, flere måter å bekjempe infeksjoner og redusert smerte etter operasjonen ved å bruke det som finnes naturlig i kroppen.

For å oppnå optimal effekt må man først gang gjennomføre 3-4 behandlinger med 4-6 ukers mellomrom. Deretter kan man vedlikeholde huden med en behandling med 6 måneders mellomrom.

Man kan oppleve hevelse og rødhet i det behandlede området, men dette forsvinner vanligvis i løpet av noen dager. Du bør ikke vaske ansiktet eller bruke krem eller sminke det første døgnet. Du bør ikke ta noen form for betennelsesdempende medisin NSAID, men kan ta andre smertestillende ved behov. Drikk rikelig med vann et par timer etter behandlingen da uttørking kan påvirke ditt plasmanivå negativt. Unngå alkohol dagen før og samme dag som behandlingen finner sted.

Priser

Konsultasjoner refunderes ved kjøp av behandling.

Booking

IPRF

3 995 – NOK

IPRF Kur

Inkl. 3 behandlinger

9 990 – NOK

Ta kontakt for uforpliktende konsultasjon

Usikker på hva som er riktig behandling? Book en konsultasjon med en våre spesialister.

Klinikker som tilbyr tjenesten:

"*" obligatorisk felt

Hvilken klinikk ønsker du å kontakte?*
Hva slags konsultasjon ønsker du å bli kontaktet for?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!