Face It blir Eger Clinic Sandvika. Les mer her!

Microblading og PMU | Eger Skin Clinic

Microblading og PMU

Microblading og PMU er semi-permanent makeup for bryn og eyeliner. Våre terapeuter er eksperter på Microblading og PMU, og utfører behandlinger med fokus på naturlig resultat tilpasset din individuelle hudtone.

Om behandlingen

Microblading og PMU er semi-permanent makeup for bryn og eyeliner. 

Våre terapeuter er eksperter på Microblading og PMU, og utfører behandlinger med fokus på naturlig resultat tilpasset din individuelle hudtone.

BOOKING

Microblading innebærer å bruke et spesielt håndverktøy, kjent som en microblading-penn med pigment av medisinsk kvalitet for å lage fine, fjærete strøk. Til PMU bruker vi tatoveringsmaskin til å pigmentere øyenbrynene dine. Dette er grunnen til at PMU-bryn noen ganger blir referert til som “kosmetisk tatoverte bryn”.

Vi bruker en manuell teknikk, som pigmenterer brynene med pigment som nærmest er din egen fargetone. Dette vil skape en jevnere farge og fasong. Har du lite hårvekst kan vi også skyggelegge huden mellom hårene ved å bruke hårstrå-teknikk. 

Din terapeut kan tegne inn tynne hår i mellomrommene med den semipermanente fargen. Denne teknikken vil gi deg fyldigere bryn, gjenskaper symmetri og et naturlig utseende. 

Ved første behandling vil terapeuten gå igjennom et helseerklæringsskjema og utføre en konsultasjon der brynene måles opp og tegnes opp i ønsket form før farge selekteres. Det påføres bedøvelse slik at behandlingen er så behagelig som mulig. Etter behandlingen er det viktig at du følger etterbehandlingsrådene slik at resultatet blir optimalt. Etter 4 uker utføres en refill behandling som er inkludert i prisen. Det gjøres oppmerksom på at enkelte må ha en 3 behandling for at fargen resultatet blir tilfredsstillende.

Vi starter med å rense dine bryn. Deretter måles brynene opp og tegnes opp slik at formen blir symmetrisk. Deretter påføres bedøvelse forut for selve behandlingen der terapeuten manuelt jobber  pigment inn i det ytre hudlaget, enten manuelt ved microblading eller maskinelt ved PMU-behandling. Ved microblading  gjøres det overfladiske, tynne snitt i huden slik at pigmentet fester seg i huden slik at resultatet vil imitere naturlig hårvekst. 

Resultater er som ved de fleste behandlinger, alltid individuelle, der både ytre og genetiske faktorer spiller inn. 

Høy metabolisme og eksponering for vær og vind kan fremskynde nedbryting av pigment. På generelt grunnlag varer resultatet som regel mellom 1-2 år for microblading og ca 2-5 år for PMU. For enkelte personer med høyt stoffskifte og som samtidig er eksponert for daglig sol kan trenge etterbehandling etter 6 måneder. For aller fleste kan en touch-up påregnes etter ca 18 måneder.

Man bør derfor beregne etterfyll ca. en gang per år.

Vi benytter Purebeau farger til microblading som er stabile i fargen.

Vår linergist utfører semi-permanent makeup på bryn og indre eyeliner langs kanten på øvre øyelokk. Da terapeuten jobber med PMU-maskin leveres pigmentene dypere i huden slik at fargen sitter lenger enn ved microblading. Allikevel vil pigmentene blekes over tid og etterfyll må påregnes med jevne mellomrom til tross for at fargepigmentene vi jobber med er stabile. Vi benytter kvalitetsprodukter fra Perma Blend Lux.  Lengden på resultatet er varierende og kommer an på hudtype. Det anbefales en refill behandling i året for å bevare fargen perfekt.

Første 14 dager etter behandling:

  • Unngå svette i øyenbrynene i uken etter behandling. Intense, svette treningsøkter, lange varme dusjer, bassenger, boblebad og badstuer må alle unngås under helingsprosessen.
  • Hold deg unna direkte sollys i etterkant av microblading behandlingen. Det er viktig at soleksponering minimeres under helingsprosessen, og bruk av SPF på brynene eller å dekke ansiktet med en hatt eller solskjerm når du er ute i solen vil bidra til at brynene tar best farge. (ca. 14 dager) 
  • Avstå fra sigaretter eller vaping. Prøve minske eller aller helst avstå helt, da kjemikaliene kan ha negativ påvirkning for hudens evne til å helbrede effektivt.(Minimum 7 dager) 
  • Ikke bruk sminke. Eventuell sminke avsatt på brynene kan forstyrre hudens evne til å forsegle pigmentet.
  • Drikk mye vann. Hydrering er avgjørende for hudens helbredende evne. Jo mer hydrert huden din er, jo raskere og mer effektivt vil den helbrede.

Etter 14 dager:

  • Ikke bruk kraftige strøk når du sminker brynene. Mange føler de ikke lenger trenger å bruke øyenbrynspenn etter behandling med microblading, men hvis du fortsatt skulle ønske det så anbefaler vi å bruke milde strøk som ikke forstyrrer huden, og vil bevarer pigmentet best.
  • Var forsiktig med hudpleieprodukter som inneholder syrer. Retinoler, glykolsyre, salisylsyre, vitamin C-serum og andre syrer kan skade tilført pigment. 
  • Unngå behandlinger som kan bleke fargen, eks laser, Endymed Intensif RF, dypere kjemisk peeling.
  • Har du fet hudtype anbefaler vi å bruke produkt som reduserer talgproduksjon. Overproduksjon av talg (hudolje) kan undergrave pigmentets evne til å feste seg til huden din. Vi hjelper deg å finne riktige produkter 
  • Når du går ut, sørg for at du bruker solkrem for å beskytte brynene (og resten av ansiktet og nakken!).

 

Priser

Pris for konsultasjon refunderes ved behandling.

Microblading bryn

4 600 – NOK

1t 30 min

Microblading bryn – etterfyll

2 000 – NOK

PMU bryn

Inkl. 1 etterfyll etter 4 uker

5 200 – NOK

2t 30 min

PMU eyeliner indre øvre øyelokk

Inkl. 1 etterfyll etter 4 uker

4 200 – NOK

1 t 30 min

Eger Skin Clinic har hatt ulovlig markedsføring av botulinum toksin på sine nettsider i en periode og er pålagt av Legemiddelverket å formidle korrekt informasjon.

Botulinum toksin er godkjent til behandling av rynker i panne og ytre kant av øyne når disse har en viktig psykologisk innvirkning for pasienten, kronisk migrene og vedvarende alvorlig aksillær hyperhidrose som forstyrrer daglige gjøremål. ESC har tidligere markedsført behandlinger som er ikke er godkjente bruksområder hvor bivirkninger og risiko er lite kjent eller ukjent.

LEVERANDØRERHold deg oppdatert!

Meld deg på nyhetsbrevet og motta de nyeste artiklene om hudhelse og spennende kampanjer. Du kommer til å elske det!