Fakta om UV lamper og negledesing

På Minmote er det lagt ut en artikkel om hvor farlig det er å bli eksponert for UV bestråling fra lamper som herder gelenegler. Artikkelen har tatt utgangspunkt i en undersøkelse fra 2008 og som ikke er relevant for UV lamper/LED lamper som brukes i salonger hvor lampene er CE godkjente.

Til våre negle-behandlinger benyttes CE godkjente UV lamper Tone Lise Akademiet, godkjent av Mattilsynet.

Derimot er rimelige hjemme-kit-UV lamper fra «Depend», ikke trygge. Det understreker også viktigheten av å gå til profesjonelle for å få utført negledesign hvis man ser på følgende årsaker,:  vanskelig for en som ikke er utdannet til nettopp negledesign å utføre behandlingen korrekt:

«Depend GelLack innehåller ohärdade akrylater som konsumenterna själva ska härda på sina naglar med hjälp av den led-lampa som följer med produkten. Akrylater används även i nagelbyggnadsprodukter och det är väl känt att de i ohärdad form kan ge upphov till kontaktallergi om ämnena kommer i kontakt med huden. Läkemedelsverket bedömer det som mycket svårt att undvika hudkontakt när man lägger på produkten Depend GelLack på naglarna. Produkten ska exempelvis appliceras i flera olika lager med 1 mm avstånd till nagelbandet vilket får tyckas vara mycket svårt att uppnå.

https://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2014/Lakemedelsverket-forbjuder-forsaljningen-av-nagellacket-Depend-GelLack/

Uv fakta_ TL Akademiet

 

doug schoon uv facts (1)

Kommentarer

Kategorier: Blogg Stikkord: